Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yasmin

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

27.02.2013. 22:45

Menstruaciju bi trebali par ciklusa dobiti na vrijeme jer su jajnici još pod pozitivnim učinkom Yasmina.
Pcos otežava mogućnost zanošenja generalno jer u većini ciklusa ne dolazi do ovulacije a izostankom ovulacije ne može ni soći do trudnoće.

ivček123

28.02.2013. 19:05

Što znači da bi par ciklusa nakon yasmin ipak trebala očekivati ovulaciju zar ne? Sada sam imala simptome ovulacije nekih 5 dana nakon prestanka uzimanja pilula koji su trajali oko 10tak dana.
I što bi trebalo značiti ako se nakon što se vrati staro stanje PCOS trebala uzimati pilule koji mjesec kako bi laše zanijela?
Kakav učinak na ciklus su imale one dvije pilule koje sam popila iz novog pakiranja nakon sedmodnevne pauze?
Hvala

28.02.2013. 22:35

Odgovorio sam vam. Izvadite spolne hormone. Za početak.

ivček123

28.02.2013. 23:20

Samo informativno pitam, imam vec jedno dijete, ukoliko se desi da bude problema sa zacecem izvadit cu ih. Za sad prikupljam informacije da bolje shvatim neke svari. Hvala

01.03.2013. 21:05

Molim.

jasmina_14

22.03.2013. 17:50

Poštovani,
čitajući prethodne postove jasan mi je uzrok problema koji ću navesti ali bih zamolila Vaše stručno mišljenje i savjet po pitanju slijedećeg:12 tak godina sam pila Yasmin, (20te godine) bez problema, tjelesna težina mi je bila savršena (dijete koje sam držala s vremena na vrijeme, uvijek su imale učinak), libido izuzetno jak, rodnica uvijek "spremna".Pauze nisam pravila pa mi je moj ginekolog savjetovao prošle godine u decembru da napravim najmanje tromjesečnu pauzu.Prije toga sam uradila papa-test i ostala testiranja i nalaze i sve je u redu.Sad sam počela ponovo piti Yasmin i općenito sam njime zadovoljna pa je to i bio razlog što sam ponovo nastavila s istim.
Međutim uvijek ima neko "ali" pa eto i ovo.Naime, libido mi je oslabljen ali ne u smislu želje već kao da sam psihički spremna ali kad odnos započne razočaram se jer nije ono što sam očekivala.Pri tom iako smatram da sam spremna, shvatim da rodnica nije.Radim Kelog vježbe, svaki dan po sat vremena treniram aerobik i različite vježbe za tijelo, pripremam hranu za koju sam čitala da ima afrodizijska svojstva, ali.......Da li bih trebala promijeniti tablete, da li su to tridesete ili nešto drugo?

22.03.2013. 20:25

Svakako prema iznesenom bih probao sa drugim pilulama. Tridesete nemaju veze sa tim.

jankovic

29.03.2013. 12:35

Postovani,
Da li je moguce da se menstuacija produzi zbog koriscenja kontracepcijskih tableta?
Unapred zahvalna na odg.

29.03.2013. 19:25

Vrlo rijetko tek tijekom započinjanja uzimanja.
Obično su menstruacije oskudnije, bezbolnije, na vrijeme.

jankovic

29.03.2013. 21:05

Negde sam procitala da ste odgovorili, da se ipak moze desiti trudnoca, u prvih mesec dana uzimanja tableta, da li je to istina?

30.03.2013. 15:00

Svakako da je šansa mala ako ih redovito uzimate i na vrijeme.
Ništa nije apsolutno sigurno.

jankovic

02.04.2013. 12:10

I jos samo jedno pitanje, s obzirom da sam tablete pocela piti 26.03 umesto 24.03, da li od danas smem imati nezasticenje odnose jer sam danas popila osmu tabletu iz pakovanja u 9 sati ujutro?

02.04.2013. 21:45

Smijete.

Maki123

18.04.2013. 11:15

Vec sam na kraju drugog pakovanja Yasmin pilula.Juce sam u 12h popila 19-u tabletu i nakon sat i po sam imala proliv,ali ne tezak...Tek jutros sam se setila toga i shvatila da sam mozda trebala popiti dodatnu ,jer ne znam dal se pilula apsorbovala..Sad trebam popiti sledecu...Posto su mi ostale jos dve do pauze dal da popijem dve odjednom ili da nastavim normalno piti do kraja?

18.04.2013. 22:40

Preostale dvije bacite a sutra krenite s novim blisterom bez pauze od sedam dana.

haira

24.04.2013. 10:00

Poštovani.
Krajem 11. mjeseca 2012. godine imala sam zadnju "normalnu" menstruaciju. Uslijedio je izostanak iste puna 4 mjeseca, trudnoca nije dolazila u obzir, vec hormonalni poremecaj jer sam prestala s uzimanjem Yasmina (dakle prestala sam ga uzimati tada u 11.mjesecu). Nakon mjeseci cekanja, ginekolikog mi je napokon dao Proveru da mi izazove menstruaciju (mada nakon vanjskog ultrazvuka nije bio jako optimistican zbog "suhog" stanja i izgleda moje maternice koja je bila sve samo ne prokrvljena kako bi i trebala poslije 4 mjeseca), 5 dana po dvije dnevno i nakon tjedan dana dobila sam "menstruaciju" (dakle prije 20-ak dana). Bilo je dosta oskudno, svega par kapljica, ali svakako se pojavljivalo 3 dana barem po malo pa smo ginekolog i ja to uzeli kao dobar znak. Odmah po dobivanju, nazovimo je menstruacije, prvi dan, opet sam pocela s uzimanjem Yasmina i danas mi je zadnji dan tog pakiranja.
Moje pitanje glasi: smatrate li te crveno-smede kapljice menstruacijom i jesam li dobro postupila pocevsi piti Yasmin (kako se i kontracepcija i pije 1. ili 2.dan od menstr.), odnosno jesam li sada zasticena od nezeljene trudnoce jer sam prije 12h imala spolni odnos bez dodatne zastite? Ono sto mi zapravo stvara "pritisak" je jedino pitanje mogu li ono nazvati menstruacijom jer sam po njoj i pocela piti kontracepciju ponovo i koristila je kao jedinu zastitu.
Isprike na dugom pismu, srdacan pozdrav i molim Vas brz odgovor!

24.04.2013. 11:50

Ne znam da li to možete smatrati menstruacijom.
Mislim da ne. Savjetujem uzv pregled da se isto ustvrdi i hormonsku obradu.

haira

24.04.2013. 13:55

Hvala Vam od srca na brzom odgovoru!
Nego, mislite li da postoji sansa od trudnoce posto je moj partner ejakulirao u mene, odnosno trebam li posegnuti za pilulom za dan poslije?

haira

24.04.2013. 20:25

Moje isprike, mozda sam trebala biti malo preciznija i oprostite na gomili pitanja, ali jako sam zabrinuta.
Dakle uzv sam napravila u 2.mjesecu i tada nije pokazao vece naznake da bih mogla dobiti menstruaciju, ali mi je ginekolog svejedno prepisao Proveru. Kako je nisam htjela bespotrebno uzimati, odlucila sam sacekati jos neko vrijeme, ali kako ni nakon mjesec dana nisam dobila menstruaciju, odlucila sam je popiti i tada sam kroz 5-7 dana dobila "menstruaciju", 3 dana je trajala, pojavljivala se "u valovima" i blago (a i inace imam blaga krvarenja), pa sam s prvim danom pocela piti Yasmin. Ono sto me zanima jest da li je kontracepcija zapravo djelotvorna u mome slucaju i trebam li se brinuti oko trudnoce posto je partner ejakulirao u mene? U normalnim uvjetima naravno da ne bih uzela hitnu kontracepciju ako vec pijem regularnu, ali vas odgovor me zabrinuo i naveo na razmisljanje "da li je uopce ova regularna djelotvorna ili moram uzeti hitnu?"
Molim vas brz odgovor jer ukoliko je potrebno uzeti hitnu, zelim to napraviti sto prije! I ukoliko je uzmem, kako nastavljam piti regularnu, nakon sedmodnevne pauze od regularne kontracepcije ili...?
Puno vam hvala na strpljenu i odgovorima!

24.04.2013. 23:50

Poštovana, niste me razumjeli. Ne znam da li se radilo o menstruaciji!
Da se to ustvrdi morate najskorije napraviti ultrazvuk da se vidi jel bila menstruacija ili nije!
Kakva korist od pilula ako ste trudna ili ako ste ih počeli piti u ne pravom dijelu ciklusa. Tada ćete neuredno krvariti.