Autor
|
Poruka
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
09.07.2012. 21:50
ivana1805 ,
nastavite piti nakon 7 dana pauzi i štitite se kondomom.
L.p.
|
Eleonora5
|
10.07.2012. 13:25
Poštovani,
prelazim s Yaz tableta na Yasmin i pročitala sam u uputama da trebam početi dan nakon posljednje aktivne tablete, no ja sam htjela pričekati da mi dođe menstruacija pošto pijem tablete zbog policističnih jajnika zbog kojih imam neredovite menstruacije. Prvu tabletu Yasmin sam popila nakon posljednje neaktive Yaz. Trebam li koristiti dodatnu zaštitu pri odnosu i koliko dugo? I još jedno pitanje, idem na more a često dobim osip na suncu, pa bih otišla doktorici po rinolan tablete, utječu li one na djelotvornost Yasmin tableta, nisam ništa našla o tome u uputstvima.
Unaprijd hvala na odgovoru.
|
|
10.07.2012. 14:05
Eleonora5 ,
obzirom da niste postupili prema uputi koristite zaštitu.
Rinolan ( antihistaminik) nema dokazani učinak na kontracepciju.
L.p.
|
jationa
|
11.07.2012. 00:50
Poštovana, zahvaljujem Vam se na odgovoru, ali me zanima još nešto jer Vam nisam precizirala pitanje, moja krivnja, pa ću Vam ga ponoviti u cjelosti.
Dakle, ovo mi je prva kutija Yasmina. 15 tabletu (četvrtak oko 20 h kada inače pijem) ju nisam popila i idući dan u petak u 20h kada sam shvatila da sam zaboravila popiti, popila sa ih obadvije (15. i 16.). Inače, dečko i ja smo imali odnos tu noć sa četvrtka na petak oko 4,00h i u petak oko 16,00h i svaki put je ejakulirao u mene. Naime, u uputama piše da bi u tom svojem slučaju trebala nastaviti piti bez pauze pa me zanima što mislite o tome jer ste mi savjetovali suprotno?
Znam da niste proricatelj i da nemožete točno znati, no zanima me još samo Vaše mišljenje koliko je smanjena zaštita bila ta 2 puta, odnosno, kolike su šanse za trudnoću? Hvala Vam puno na odgovoru! LP
|
Eleonora5
|
11.07.2012. 09:40
Zahvaljujem na odgovoru, samo još koliko dugo trebamo koristiti dodatnu zaštitu? 7, 10 dana? ili duže, tokom cijelog ovog pakiranja?
|
|
11.07.2012. 15:30
Eleonora5,
prvih 7 dana koristite zaštitu.
L.p.
|
|
11.07.2012. 15:30
jationa ,
štitite se kondomom pri savkom odnosu do slijedeće kutije koju će te započeti nakon stanke od 7 dana, a po učinjenom test iz krvi za 12-14 dana ( što pada po kraj pauze). Uputa je takva jer ste popili zaboravljenu tabletu nakon 12h uz nezaštićeni odnosi i time povečali vjerojatnost trudnoće osobito što je prva kutija uzimanja tableta.
Da ste dulje vrijeme uzimali kontracepciju i niste imali u to vrijeme nezaštićeni odnos preporuka bi bila prema uputi o lijeku.
Rizik za trudnoću nije velik ali ipak postoji.
Ako je test negativan nastavite nakon pauze piti dalje tablete uz alarm koji će vas podsjećati.
L.p.
|
missambora
|
13.07.2012. 11:30
Dobar dan!
Popila sam prvu kutiju tableta Yasmin i jučer sam dobila menstruaciju (tri dana nakon uzimanja posljednje tablete). U početku je bila bezbolna, no navečer sam u jednom periodu osjetila bolove. Ujutro nakon odlaska na toalet na papiru sam primijetila (ne znam kako to drukčije nazvati) crvoliku sluzavu tvorevinu koja se nije mogla razliti. Što je to? Prilično sam zabrinuta.
Inače Yasmin uzimam isključivo radi kontracepcije, nikakvih problema do sada nisam imala. Hvala!
|
|
16.07.2012. 11:00
missambora,
vidjeli ste izljuštenu tanku sluzunicu maternice koja se u u cijelosti odljuštila i uz grčeve izbacila van.
Sa slijedećom pauzom krenite piti Mg 300mg i ne brinite.
L.p.
|
sil-va
|
19.07.2012. 04:25
Pozdrav
tražila sam po forumu prezalak s jednih pilula na druge i završila sam ovdje.
Ja sam pila Novynette nekih 7 mj, zbog nuspojava prešla sam na Lyndinette.
Nakon Novynetta sam napravila pauzu kao i obično 7 dana i osmi dan sam počela piti Lyndinette(nove tablete).
Ovo je drugi tijedan kako pijem Lyndinette.
Imala sam odnos s dečkom prošle subote (U prvom tijednu uzimanja novih tableta) i nismo koristili zaštitu.
Dali sam pogriješila u tome? Dali je bila potrebna zaštita?
Dali postoji mogučnost za trudnoču? makar i mala?
U strahu sam. Pomozite.
Hvala.
|
mays
|
20.07.2012. 09:35
Poštovana doktorice,
počela sam piti Yaz pilule na prepuruku ginekologa, međutim imala sam izražene nuspojave (obilnije probojno krvarenje, bolne dojke, nesanica, lupanje srca, mučnina..) pa sam nakon potrošenog jednog pakovnja prešla na Yasmin ( s tim da nisam odmah sljedeći dan počela,kako je opisano u uputama, nego 2 dana poslije). Nisam imala većih nuspojava osim probojnog krvarenja, naročito poslije odnosa. Danas je 5. dan otkad sam popila prvo pakovanje i imam dosta obilnu menstruaciju zadnja 2 dana, s tim da mi je bila oskudna 1. i 2. dan nakon uzimanja pilula, pa me zanima da li je obilna menstruacija normalna u mom slučaju?
Hvala!
|
|
20.07.2012. 15:50
sil-va ,
AKO UZIMATE REDOVITO KONTRACEPCIJU NEBI TREBALO BITI RIZIKA ZA TRUDNOĆU.
Ako će te se vi osjećati sigurnije i s manjom dozom straha koritite kondom do slijedeće kutije.
L.p.
|
|
20.07.2012. 15:50
mays ,
obzirom da je ovo 1. kutija moguće je prijevremeno donositi zaključke.
Vidjet će te kakvo će biti slijedeće krvrenje i tada možete procijeniti.
L.p.
|
20-lipanj
|
24.07.2012. 16:10
Imam 43 godine i prvi put želim koristiti tablete kao kontracepciju ( do sad nisam niša koristila ). Ginekolog mi je prepisao yasmine , prije toga sam napravila krvne pretrage koje su bile uredne. Tablete nisam počela piti. Još uvijek nisam sigurna u svoju odluku, s obzirom na godine dali postoje kakve zapreke za korištenje tableta?
|
|
26.07.2012. 01:00
20-lipanj ,
ako ste zdravi ne pušite i ne pijete alkohol te su krvne pretrage uredne nema zapreke za kontracepciju.
Razmislite.
L.p.
|
tugaizalost
|
16.08.2012. 15:35
Postovani
Moja djevojka je koristila Diane tablete sada vec dva mjeseca pije Yasmin, naime desilo se da smo u ovu nedjelju imali odnos i ja sam svrsio u nju ona je tu vecer popila tabletu kao i obicno u odredjeno vrijeme , medjutim u ponedjeljak i utorak je zaboravila popiti tablete te je u srijedu u 11 sati popila odma dvije i to vecer u vrijeme kada inace pije jednu redovno za srijedu . Zanima nas kolika je mogucnost da ostane trudna te da li je ispravno postupila . Unaprijed hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
16.08.2012. 16:05
Šansa za trudnoćom svakako postoji. Nije zaboravila popiti jednu već dvije tablete.
|
Kona__
|
19.08.2012. 22:55
Poštovani,
već četiri mjeseca pijem Yasmin, i zadnja dva imam probojna krvarenja koja počinju pred kraj blistera. Dakle, ovaj mjesec je probojno krvarenje bilo obilnije, i trajalo je i nakon popijene zadnje pilule (zadnju pilulu u blisteru sam izgubila i završila blister u srijedu umjesto u četvrtak), sa malom pauzom u krvarenju od nekih 7-8 sati, danas (4. dan od popijene zadnje pilule) imam oskudno krvarenje, blijede crvene boje. Zanima me da li je ovo regularna menstruacija koja je oskudnija zbog obilnog probojnog koje je prethodilo, i da li sam ispravno postupila što sam napravila pauzu od 7 dana iako sam popila 20 pilula umjesto 21-bez ikakvih preskakanja.
Unaprijed zahvalna.
S poštovanjem,
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
20.08.2012. 14:45
Riječ je dakako o menstruaciji. Ne brinite. Nastavite dalje prema propisanoj shemi, ali u obzir dolazi i promjena kontraceptiva zbog probojnih krvarenja.
|
Kona__
|
20.08.2012. 14:45
U međuvremenu mi je stala menstruacije, dakle nakon jučerašnjih par kapi kad je krenula, ništa više nije bilo.
Je li moguće da sam imala preuranjenu menstruaciju, odnosno krvarenje koje je počelo pred kraj blistera Yasmina i trajalo do prekjucer kada sam trebala dobiti redovnu menstruaciju a dobila samo par kapi, da li je to u stvari bila menstruacija? Inače uzimala sam svaki dan pilulu u isto vrijeme...
Oprostite ako sam zakomplicirala, zbunjena sam...
|