Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

13.12.2012. 21:05

leptirica9,

ipak koristite zaštitu

l.p.

13.12.2012. 21:05

terpsihora5,

napravite da se vi rasteretite

l.p.

petra11111

18.12.2012. 19:00

poštovani,

pijem yaz 8.mj. i super su mi
ali preskupe
rekla sam ginekologici da želim neke jeftinije malo... i pitam ju koje su najsličnije
kaže ona nema istih. ok to mi je jasno...
i onda me pita koje hoću
i sad se ja treba smislit koje hoću a nemam pojma o pilulama ni ništa
pa nisu sve za svaku ženu zar ne happy

hoću neke koje su po sastavu najsličnije yazu.... čitala sam na forumima da bi bio dobar prijelaz sa yaza na lindynette20...?

pomozite molim Vas sad

19.12.2012. 14:35

petra11111 ,

dobro ste zaključili ali nema pune garancije, tek kad probate

l.p.

petra11111

21.12.2012. 04:00

hvala vam na odgovoru!
još jedno pitanje...

idem na putovanje za novu godinu i htjela bih ovaj mjesec 'preskočiti' mengu.
da li da ovaj mjesec još kupim yaz i to napravim sa yazom, znači ne počnem piti placebo pilule nego roze pilule iz nove kutije
ili
bi to mogla napraviti sa lindynette20? ali na koji način? isto da ne popijem placebo yaz pilule i krenem sa kutijom lindynette?

možda bi mi bilo pametnije da još ovaj mjesec kupim yaz, možda bude sigurnije? pa odgodim mengu sa yazom?

anamarija.zg

21.12.2012. 10:55

Poštovani,

prošli četvrtak mi je ginekolog dijagnosticirao policističan desni jajnik i mikrocističan lijevi, te mi je dao Provera tablete kako bih prokrvarila, pila sam ih 5 dana kako je doktor rekao, zadnju sam popila u ponedjeljak navečer, te sam jučer dobila menstruaciju. Također mi je dao Yaz kontracepcijske pilule, da i počnem piti s prvim danom menstruacije. Popila sam ju jučer navečer, no danas ujutro sam shvatila da sam zabunom popila ružičastu tabletu iz zadnjeg tjedna ciklusa, tj.22. ružičastu tabletu (popila sam tabletu s donjeg desnog ruba,a ne s gornjeg kako bi trebalo). U uputama piše kako se tablete moraju piti po redu, no ne piše što ako se zabunom to ne dogodi.

Kako da sada nastavim piti tablete,da danas navečer popijem prvu tabletu u blisteru ili da ipak popijem drugu? I kako će to utjecati na zaštitu od trudnoće?

Unaprijed hvala

succi

21.12.2012. 23:55

Poštovana,
Zanima me da li Urogold čaj, Pharmamed. Sastav njegov cine uva 30%, zečiji trn,korijen 15%, kilavica,zelen 20%, peršun, korijen 15%, nana,list 10%, sladić.korijen 10%. Pise se ovaj caj koristi za dezinfekciju mokracnih kanala i da olaksava mokrenje. Ne pise da utice na efikasnost ikakvih lijekova.Osim caja nisam pila nista drugo, tipa anitibiotike. Zanima me ipak da li utiče ovaj čaj na djelotvornost yaz pilula. Pijem pilule godinu i po, nikad nisam pravila pauzu. Imala sam takodjer spolni odnos 9.ti dan ciklusa,tj, deveti dan pijenja aktivnih tabletica. Nisam propustala niti kasnila s tableticama samo me zanima da li bi mogao ovaj caj da poremeti njihovu djelotvornost i da npr. ostanem trudna? I takodjer momak nije svrsio unutra.
Osim toga zanima me da li mogu koristiti vaginalete s cajevcem, da li uticu na efikasnost yaz pilula?
Unaprijed hvala na odgovoru.

29.12.2012. 21:50

petra11111 ,

odgodite sa yazz-om jer njega i pijete

l.p.

29.12.2012. 21:50

anamarija.zg ,

ako ste nastavili redovito piti poredu od prve tablete nema rizika trudnoće

l.p.

succi

31.12.2012. 10:50

Poštovana,
Zanima me da li Urogold čaj, Pharmamed. Sastav njegov cine uva 30%, zečiji trn,korijen 15%, kilavica,zelen 20%, peršun, korijen 15%, nana,list 10%, sladić.korijen 10%. Pise se ovaj caj koristi za dezinfekciju mokracnih kanala i da olaksava mokrenje. Ne pise da utice na efikasnost ikakvih lijekova.Osim caja nisam pila nista drugo, tipa anitibiotike. Zanima me ipak da li utiče ovaj čaj na djelotvornost yaz pilula. Pijem pilule godinu i po, nikad nisam pravila pauzu. Imala sam takodjer spolni odnos 9.ti dan ciklusa,tj, deveti dan pijenja aktivnih tabletica. Nisam propustala niti kasnila s tableticama samo me zanima da li bi mogao ovaj caj da poremeti njihovu djelotvornost i da npr. ostanem trudna? I takodjer momak nije svrsio unutra.
Osim toga zanima me da li mogu koristiti vaginalete s cajevcem, da li uticu na efikasnost yaz pilula?
Unaprijed hvala na odgovoru.

Nikiii74748596

01.01.2013. 13:50

Dobar dan!Hitno bi trebala pomoc. 30.12.2012 imala sam odnos bez kontr. tj dodatne inace pocela sam pit talbete nakon pobacaja i sada sam na drugom redu.Mene zanima dali je opasno to sto sam sad na prijelazu s 31,12 na 1.1 popila malu kolicniu alkohola . problem sto nisam nista jela a popila sam malo i osjetila sam da me malo pocine lovit alkohol pa do kraja veceri nisam nista vise pila,dakle bila sam daleko od pijanstva .Pa me zanima jesam li zasticena i dalje i dal moram na hitnu kont, her ce proc 42 sata danas oko 22:00 . moliiim pomoooc i jos jedno pitanje . Jesam li zasticena da i danas mogu imat spolne odnose ili sutra ? NADAM SE HIIITNO BRZOM ODGOVORU

trale

02.01.2013. 23:45

Poštovani!,

pijem yaz 3 mjeseca, i danas 2 sata nakon sto sam popila 16 rozu tableticu, nastupio mi je proljev, nije teski, ali nije niti zanemariv. Buduci da sam na radnom odnosu u državi u kojoj ne mogu nastaviti piti yaz, jer nije u ophodnji i ne mogu kupiti daljne kutije, nemam zamjensku rezervnu kutiju s blisterima, tako da rezervnu pilulu niti nisam mogla popiti... svejedno sam mislila preći na yasmin nakon ove kutije, ali sada ne znam što dalje trebam činiti? da nastavim piti ostale tabletice po uobičajenom vremenu? da li ću ostati zaštićena? ili da prestanem piti pilule, te s prvim danom menstruacije počnem nove, te do tada imam zaštićene odnose?

Hvala unaprijed

melaedita

03.01.2013. 13:45

Poštovani,

već godinu dana pijem methotrexate tablete zbog psorijaze pa zbog toga uzimam kontracepcijske pilule. Počela sam s Novynette, ali mi nisu odgovarale pa sam sad 3mj.na Yazu. Prvu mjesečnicu sam dobila, drugu i treću nisam. Danas trebam započeti novo pakiranje, a ne znam što da radim. Postoji li mogućnost trudnoće koje se jako bojim zbog Metho.? Nisam preskočila popiti niti jednu tabletu. Da li je to normalno?

Mimka

04.01.2013. 17:35

Poštovana,
koristim Yaz kontacepciju više od godinu dana, super su i preporučila bi ih svima. Ovaj mjesec mi je bio cijeli raštrkan, pa tako i moje uzimanje pilula. Dogodilo mi se da sam neke od njih uzela sa više od 12 sati kašnjenja. Tjedan dana nakon toga, odnosno prije tri dana, dečko i ja smo imali spolni odnos bez zaštite u kojem on nije ejakulirao u mene i interesira me postoji li mogućnost trudnoće obzirom na te zaboravljene tablete? Dal da danas kada popijem zadnju roza tableticu nastavim sa placebo tabletama i pričekam menstruaciju ili da odmah krenem sa novim blisterom?
Puno hvala

07.01.2013. 10:00

succi ,

napisan je odgovor

Nikiii74748596,

ako tablete pijete redovito od 1. dana pobačaja potpuno ste zaštićeni i uz tu malu količinu alkohola.
Obzirom na zahvata i piječljivost upale pametnije vam je imati odnose i uz kondom koji vas štiti od upale.

l.p.

trale

napisan je odgovor

Mimka,

napisan je odgovor

melaedita ,

izostanak je moguć zbog vrlo niske razine hormona što se može potvrditi UZV pregledom,
ali ipak učinite testa kako bih ste bili sigurini.

l.p.

AST_girl

10.01.2013. 16:25

Poštovana,

koristim kontracepciju Yaz već dulje vrijeme, ali s povremenim prekidima (zbog endokrinoloških pretraga). U ožujku prošle godine počela sam ponovno s njihovim uzimanjem pa sam prestala u kolovozu (ponovno zbog endokrinoloških pretraga). S njihovim uzimanjem ponovno počinjem u 11. mjesecu. Od tada sam potrošila već 2 kutije, a sada sam na 3. kutiji. Otkada sam ih počela ponovno uzimati, nakon 1. kutije uopće nije bilo menstruacije, već neki smečkasti iscjedak koji je potrajao jedno 5-6 dana. Nakon 2. kutije opet isti problem- menstruaciju sam imala sam jedan dan i to onaj 1. (primijetila sam veoma blago krvarenje) te je prestalo drugi dan i nije se više pojavljivalo. Pojavio se je jedino smečkasti iscjedak, oko 3. dana, i drugi dan ga više nije bilo. Zadnji PAPA test rađen je u kolovozu 2012. i bio je u redu. U čemu je problem? Inače, odlazim često na endokrinološke kontrole zbog policističnih jajnika i nepravilne razine inzulina zbog kojeg moram uzimati Siofor tablete.

Nazad
1 ... 36 37 38 39 40 41 ... 52
Naprijed