Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

09.10.2012. 12:55

vale6321 ,

u pravilu ne bi trebalo biti problema osobito ako ih niste niti imali prije započinjanja.
Ako ste imali ne redovit ciklus on može za sada ostati pravilan ali kod ponovnog poremećaja trebalo bi učiniti hormonsku obradu.
Tada ako želite možete ponovno započti s uzimanjem Jaza ali uz prethodno pobavljen pregled kod ginekologa i labartorijske obrade.

L.p.

leptirica9

14.10.2012. 10:25

Postovanje;
Pijem prvu kutiju yaz i 2 bijelu tabletu sam popila veceras u 7h,nakon sat vremena sam popila casu alkohola i dobila iznenadni nagon na povracanje gdje sam povratila samo malu kolicinu,mada ne mogu to nazvat povracanjem jer samo to malo alkohola sto sam popila automacki sam vratila nazad.Posto sam na 2 bijeloj tableti predpostavljam da nema potrebe da pijem novu.Posto sam inace previse brinem htjela bih vas pitat posto praktikujem uz tablete,kondome i prekinuti snosaj da li moze doci do izostanka menstruacije jer sam popila 2 bijelu tabletu a nisam dobila il nema potrebe da se brinem jer ce doci nakon 3 ili 4?Hvala

leptirica9

14.10.2012. 10:25

I zaboravila sam pitati u toku ovog blistera sam neka tri dana u razmaku po sedam dana(odprilike svake sedmice po 1 dan)nakon popijene tablete u roku od sat ili dva pila alkohol da li to ima veze sa apsorbovanjem tablete i da li je smanjen ucinak?

14.10.2012. 19:45

Pozdrav.
Znam da proljev unutar 2 sata nakon uzete pilule (yaz) može uzrokovati njeno izbacivanje prije nego li je apsorbirana, pa me zanima je li isti slučaj i sa mekom stolicom (znači ne proljev, nego samo nešto mekša nego inače)?
Naime, u prvom tjednu uzimanja pilule imala sam nekih sat vremena nakon uzimanja pilule mekšu stolicu (nisam tome pridonosila veliku pažnju jer nije bio proljev), a sad mi kasni menstruacija (uvijek dođe nakon 2. bijele tablete, a sad sam popila 3., za par sati ću i 4., i ništa). Kolika je mogućnost trudnoće?
Pijem kontracepcijeske pilule 2 godine.

15.10.2012. 09:25

leptirica9 ,

nije preporučljivo uz tablete u tako kratkom vremneu reovito konzumirati alkohol.
Što se tiče placebo tablete nema razloga za brigu.

L.p.

15.10.2012. 09:25

LY468 ,

mala je mogućnost trudnoće zato učinite test.

L.p.

iva_0109

17.10.2012. 14:20

Poštovana,

Pred otprilike 2 tjedna pisala sma vas radi krvarenja koje sam dobila za vrijeme aktivnih tableta te ste rekli kako je to uobicajeno i da se ne brinem. Krvarenje je jos uvijek tu, doduse sve slabije, ali unatrag tjedan dana javile su se ogromne promjene raspoloženja. U jednom trenutku sam savršeno dobre volje, u drugome se ne mogu prepoznati, tjeskobna sam, tužna i bezvoljna, plačem nekoliko puta dnevno. Nikada prije nisam bila takva i zato sam se zapitala je li moguće da je i to nuspojava pilula? Imam dečka već godinu i pol dana, sve do sada u vezi mi je bilo prekrasno, bila sam sretna i zadovoljna, a sada kada me uhvate ovakve tjeskobe, počinjem dovoditi u pitanje čak i svoju vezu. Ali nemam nikakav očit razlog za to, dečko i ja se ne svađamo, ja i dalje osjećam prema njemu i ljubav i toplinu, želim njegovu pristutnost, ali strah me da ga ovakvim svojim ponašanjem ne odbijem od sebe. Jer ovo loše raspoloženje traje sve dzuže i duže, a faze kada sam ok su sve kraće. Sada je počeo i faks, no ja se ne mogu skoncentrirati, sve me umara. Apetit koji mi je uvijek bio i više nego dobar, sada je na nuli. Oduvijek sam bila emotivac, ali nikada depresivna i neodlučna osoba. Znam da volim svog dečka, osjećam to i dalje, ali ponekad se potpuno izgubim u ovom lošem raspoloženju, i postaje mi sve teže s time se nositi. Je li moguće da su pilule zaslužne za to, i mislite li da bi bilo dobro učiniti pauzu s njima? Hvala Vam.

17.10.2012. 19:15

iva_0109,

moguće je da se vaš organizam prezasitio tableta ako ih pijete već duže vrijeme i posljedično dolazi do navedenih tegoba.
Napravite jetrene probe, lipidogram i koagulaciju ako su nalazi uredni ako želite možete nastaviti sa tabletama ali bih vam savjetovala da pređete na Belara tablete.
Odmah započnite piti folnu kiselinu i omega masne kiseline (ulje noćurka) što bi moglo možda dijelovati na vaše raspoloženje i nadoknaditi ev nedostatak.

L.p.

pcud

22.10.2012. 12:05

poštovani,
molim za savjet, može li se odgoditi menstruacija jednokratnim uzimanjem pilula. imam sest posljednjih pilula iz Yaz blistera. inace pilule ne pijem.
hvala

22.10.2012. 15:45

pcud ,

ne nemožete na taj način.

L.p.

ROCKY BALBOA

23.10.2012. 11:50

Molim Vas pomozite, koristim Yaz već 4 mj. i super su mi tablete, al ja sam napravila pogrešku jer sam dva dana zaboravila popit pilule i dobila sam mjesečnicu, počela sam uzimat bijele tablete, i drugi dan zabunom opet jednu rozu, sve sam pobrkala. Što da radim?

24.10.2012. 11:35

ROCKY BALBOA ,

krenite odmah s novom kutijom i koristite kondom 7-10 dana.

L.p.

crnka0028

30.10.2012. 10:15

Dobar dan...imam jedno pitanjce..pijem inače Yaz tablete par mjeseci..sve mi je super ali jučer mi se dogodila ovakva situacija..inače pijem tabletu u 19h i nikad ne preskačem..jučer sam isto tako popila 16.tabletu u 19h i nakon nekih pola sata sam počela povraćati i to obilno..povraćala sam jedno 7 puta do 1 sat u noći..znam da mi se nije apsorbirala ta tableta koju sam popila u 19h ali me zanima što da radim danas ujutro..ja sam u 7h ujutro popila sljedeću iz istog blistera..pa me sada zanima što mi je sljedeće raditi..dali da nastavim piti pa da si skratim ciklus za jedan dan ili nekih drugi savjet..mooolim pomoć... unaprijed hvala...

vale6321

30.10.2012. 19:55

Poštovanje,
do prošlog mjeseca sam pila yaz (3 godine), s novim blisterom sam trebala početi 1.10, no danas, ja još uvijek nisam dobila menstruaciju?!

Htjela bi opet početi piti, i sad sve normalno da napravim (odem na pregled, doktor mi da uputnicu, obavim preterage i vratim se natrag njemu i da mi recept i mogu počet) ?

Hvala.

succi

31.10.2012. 11:50

Postovani,
Pijem yaz vec godinu i pol. U zadnjoj sedmici i po sam neredovno pila yaz, tj. nisam pila uvijek u priblizno vrijeme. Tipa nekad popijem oko pola pe, nekad oko deset navece, nekad oko ponoci. Ali nijedan od tih puta nisam presla onu granicu od 12 sati, tj nisam zakasnila. Imala sam cesce spolne odnose za to vrijeme, tu drugu sedmicu mog ciklusa. Da li je moguce da ostanem trudna jer nisam uzimala uvijek u isto i priblizno vrijeme yaz pilule?

virago

01.11.2012. 13:20

Poštovani, uzimam Yaz 14 mjeseci, pa me zanima da li je potrebno raditi pauzu i nakon koliko vremena?

hvala!

cicka55

02.11.2012. 11:30

Poštovani,

na redovnom ginekološkom pregledu konstatovan mi je polip endometrijuma, koji sam 15.10.2012. histeroskopski uklonila i ujedno sam odradila laparoskopiju jer planiram godinu dana trudnoću i nikako da se desi. Nakon urađene laparoskopije konstatovano mi je žarište endometrioze. Moj dr mi je je rekao da sam na vreme to uradila i da je u početnom stadijumu i prepisao mi je 4 inekcije dipherelina, koje treba iduće nedelje da počnem da primam.Međutim, kada sam otišla kod drugog dr za uput (da bi inekcije refundirala od zdravstva) on mi je rekao da mi za tu dijagnozu ne bi dao inekcije već kontraceptivne pilule koje je pri tom i moja prijateljica pila za istu dijagnozu. ja bih radije da prvo pokušam sa kontraceptivnim pilulala jer za inekcije nikad nije kasno. Htela bih da vas pitam da li su uspešne tablete Yazz za endometriozu.

S poštovanje,

leptirica9

02.11.2012. 22:45

Postovanje:
Pijem yaz tablete vec 2 blister i nakon 18-te popijene tablete koju inace pijem u 18h,nakon 20 minuta dobila sam proliv i ponovo popila novu pilulu da li sam postupila ispravno,posto u upustvu pise da u roku od 2h ako dobijemo proliv popijemo novu tabletu.Hvala

04.11.2012. 20:00

virago

nije potrebno raditi pauze osim ako labaratorijske pretrage nisu uredne ili postoje drugi problemi.

l.p.

04.11.2012. 20:00

vale6321 ,

tako je.

l.p.

Nazad
1 ... 33 34 35 36 37 38 ... 52
Naprijed