Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

succi

05.11.2012. 09:00

31.10.2012. 11:50

Postovani,
Pijem yaz vec godinu i pol. U zadnjoj sedmici i po sam neredovno pila yaz, tj. nisam pila uvijek u priblizno vrijeme. Tipa nekad popijem oko pola pe, nekad oko deset navece, nekad oko ponoci. Ali nijedan od tih puta nisam presla onu granicu od 12 sati, tj nisam zakasnila. Imala sam cesce spolne odnose za to vrijeme, tu drugu sedmicu mog ciklusa. Da li je moguce da ostanem trudna jer nisam uzimala uvijek u isto i priblizno vrijeme yaz pilule?

Nataša Šemnički, dr. med.

05.11.2012. 14:20

succi ,

nešto je manja sigurnost uz ovakvu primjenu, ali nadam se da će vam ovo biti samo pouka da redovito uzimate tablete ako želite maksimalnu zaštitu.

l.p.

crnka0028

05.11.2012. 15:15

dobar dan doktor/ice...postavila sam vam pitanje pa molim odgovor ako nije problem da znam dali sam dobro učinila..svaki dan pijem yaz tablete u 19h. tako sam popila i 15.tabletu ali 30min.poslije sam počela povraćati ( imala sam neku crijevnu virozu). znam da mi se tableta nije apsorbirala ali se nisam usudila odmah navečer uzeti drugu tabletu jer nisam bila sigurna hoću li opet povraćati. pa sam sutra ujutro u 8h popila novu i navečer nastavila po staroj shemi.zanima me dali sam zaštićena ili trebam uzimati dodatnu zaštitu..hvala unaprijed na odgovoru.

Milla13

05.11.2012. 16:05

Draga doktorice!
Pocela sam pit Yaz 15.10, a drugi dan Roaccutane. (Akne su u pitanju)
Menstrucija je bila obilna 3 dana kao i uvijek, nakon toga oskudna
koja traje i danas, vec 20 dana krvarim oskudno. Recimo da mi
treba 1-2 uloska ili 3-4 dnevna uloska, ponekad
je ta krv vodenasta ali vecinom normalna krv bez koaguluma.
Osijecam se normalno.
Prvi put pijem OHK
Znam da je to moguca nuspojava ali ponekad mi se cini da
nije normalno toliko dana krvarit.
Ne bih htjela prestat pit Yaz, moja ginekologica nije bas pristupacna
pa pitam Vas!
Hvala Vam na strpljenju i volji da odgovarate na nasa ponekad i glupa pitanja!

ddea

06.11.2012. 09:40

pozdrav,
danas, na 18. tableti imam vrlo slabo krvarenje, sve ok? : )

pijem yaz vise od godinu dana, i obicno dobijem na drugoj bijeloj, bez tragova krvi u toku mjeseca.
hvala.

07.11.2012. 14:20

crnka0028,

dodatno se zaštitite.

l.p.

Milla13,

ako vam se i sa drugom kutijom nastavi isti problem morat ćete preći na Jasmin tablete jer imaju veću dozu estrogena.

L.p.

ddea ,

bez pregleda nema sigurnog odgovora već samo pretpostavke.
Ako se ponovi svakako je potreban pregled ako ne sve ok.
Pzite da uzimate u isto vrijeme tablete i pijte folnu kis.

l.p.

Pandora101

Dobar dan draga doktorice, moje pitanje je: smanjuju li kapsule Pholcodin 10mg za kašalj djelovanje Yaza, te smanjuje li djelovanje Brufen? i koji lijekovi uz antibiotike smanjuju djelovanje, tj kada trebam koristiti dodatnu zaštitu? Hvala puno

pomozite

08.11.2012. 09:55

pijem yaz već 6mj i prije toga sam pila pilule, ali sam radila pauzu.. prošli mjesec sam dobila menstruaciju tek 4. dan bijele pilule.. ovaj mjesec su me počele boliti grudi 15 dana prije, a trebam dobiti menstruaciju tek 19.. jel to normalno?

09.11.2012. 21:05

Pandora101 ,

navedeni lijekovi ne umanjuju zaštitu, a uz antibitike je sigurnije primjeniti dodatnu zaštitu.

l.p.

09.11.2012. 21:05

pomozite,

učinite UZV pregled kako bih se isključila cista jajnika.

l.p.

10.11.2012. 13:00

Poštovana doktorice,
zaboravila sam popiti 24. pilulu yaza-zadnju aktivnu (pijem oko 8 i 30 navečer, a popila sam sljedećeg dana oko 11 h-znači oko 14 i pol sati zakašnjenja).

U uputama sam pročitala kako imam 2 mogućnosti-jedna je da popim zaostalu tabletu i sve do kraja (a to je zapravo samo ova zakašnjela pošto sam na 24.), bacim bijele i počnem sa novim blisterom, a druga opcija je da bacim preostale svijetloružičaste i odmah počnem sa bijelima. Odlučila sam se za ovu prvu opciju i popila zakašnjelu tabletu te namjeravala krenuti odmah sa sljedećim blisterom te večeri.

Ali tu nastaje novi problem-ako preskočim bijele pilule kako sam odlučila, ne bih dobila menstruaciju ovaj mjesec, a ja sam je dobila nekih pola sata nakon što sam popila pilulu (inače dobivam tek nakon 2.-3.placebo tbl).
Više nisam znala što učiniti, da li početi sa novim blisterom ili ipak popiti bijele iz starog, pa sam nazvala doktoricu koja mi je rekla da pošto pijem pilule već 2 godine-14 sati zaostatka nije toliko puno i da nastavim normalno sa bijelima iz starog blistera. Problem je i u tome što sam te večeri, kad je pilula zaboravljena, imala spolni odnos, ali mi je ona odgovorila da pošto sam dobila menstruaciju, nebi trebalo biti nikakvog problema.

Sad me zanima vaše mišljenje o tome i kolika je mogućnost trudnoće u ovakvim slučajevima? Trebam li dodatnu zaštitu tijekom prvih 2 tjedna novog blistera?
Poprilični sam paničar oko takvih stvari, a u zadnje vrijeme sam stalno u nekoj strci, pod stresom i neispavana, pa se nadam brzom odgovoru da me barem to smiri (ili još više uspaniči-ali da znam na čemu sam). happy

Hvala unaprijed.

Yazz89

12.11.2012. 17:05

Postovana,

Pijem yaz tablete vec 3 godine. Dogodilo mo se da sam zaboravila popiti 7.tabletu, umjesto u 8:00 popila sam u 22:00h, znaci 2 sata nakon dozvoljenih 12 sati. Prije te 7. Tablete nisam imala spolne odnose, no 8. Dan sam imala odnose s prekinutim smosajem. Recite mi molim Vas imam li razloga za zabrinutost?

sapica2205

15.11.2012. 11:40

Poštovani
Na prvom sam blisteru Yaza. Menstruaciju sam dobila danas, tj. na drugoj bijeloj (placebo) tableti.
Zanimaa me jer sam negdje vidjela/ procitala da kad se dobije menstruacija na prvoj, drugoj ili trecoj placebo tableti, da se ostatak baci, i odmah uzima novi blister tako da bi kod svake menstruacije na 1. dan pocela piti tabletu iz novog blistera.
Jel se to tako treba ili popiti sve do kraja bez obzira sto se menstuacija dobila?
Molim Vas za sto brzi odgoor, hitno je happy
Pozdrav i hvala happy

adri234

18.11.2012. 13:20

Poštovani

Nedavno sam zaboravila uzeti yaz tabletu, morala sam baciti bijele placebo i kupiti novi blister, i kako piše menstruacija bi mi trebala kasniti mjesec dana, što znači da bi ju trebala dobiti 03.12., sada sam na predzadnjem redu i za 8 dana uzet ću 1. placebo tabletu... no mene brine što već 3 ili 4 dana krvarim, da li je moguće da je to menstruacija, ili nešto drugo?
Hvala unaprijed.

Mara_mara

19.11.2012. 09:30

Poštovana
da li uz yaz smijem koristiti i Uvin H čaj i čaj od brusnice?

20.11.2012. 20:55

LY468 ,

mislim da nemate razloga za brigu ako ste nasvili uredno piti

l.p.

lanic87

27.11.2012. 12:25

Zanima me postoji li mogucnost trudnoce jer sam u 9.ili 10,mj.zaboravila jedan dan popiti tabletu(mislim da je to bilo tjedan prije nego li dobijem i 9. mj.milsim) i mislim da sam u tom tjednu popila od cet za pet tabletu ili u 10.mj.?znam da pise da od 15.-24.dana se popije propustena i prijedje na novo pakovanje,a ja nisam,vec nastavila samo dan kasnije tu propustenu i koju trebam taj dan i jos jednu,znaci 3 u danu i dok nisam popila svo to pakovanje . i dobila sam u 9. i 10.mj.mengu,sad ne znam hocu li dobiti ovaj mj.ili je u 10.bila lazna menstruacija ?

leptirica9

28.11.2012. 09:10

Postovanje;
Pijem yaz vec 3 mjeseca i ovu sedmicu treba da pocnem piti antibiotik citeral od 500mg,nisam imala vremena citat druge postove pa bih volila da mi odg.da li je dejstvo smanjeno.Hvala

Nazad
1 ... 34 35 36 37 38 39 ... 52
Naprijed