Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

yaz

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

29.11.2012. 16:15

lanic87 ,

napravite krvni test na trunoću

l.p.

29.11.2012. 16:15

leptirica9 ,

nije ali ipak koristite kondom

l.p.

niki123

30.11.2012. 16:30

Je li Jaz djeluje kao zaštita za vrijeme uzimanja bijelih tableta? i npr. odnos dva dana poslije završetka bijelih tableta, znači 2.dan novog blistera, je li zaštita djeluje?

matea-01

30.11.2012. 18:45

Postovana doktorice,
vec 5.mj. pijem tablete Yaz. No, zadnjih nekoliko dana sam pocela imati cjelodnevne mucnine,ali nista jako..Prosli mjesec sam zaboravila kutiju tableta koju sam pocela piti (popila sam ih 11 do tada), te sam onda kupila novu kutiju i nastavila piti. Ovaj mjesec mi je znaci ostalo 2 kutije koje sam spojila u jednu, znaci od jedne kutije sam popila od 1-12, a od druge kutije sam popila od 12-28. Da li sam smjela to napraviti? Da li postoji mogucnost da sam zbog toga trudna? Nisam nikada zaboravila popiti tabletu. Sve ih pijem u isto vrijeme, mozda 15-20min razlike max bude. I jos jedna stvar koju sam primjetila nedavno a to je suhoca spolnog organa, da li je to zbog tableta i kako se to moze vratiti u normalu?

bamby

01.12.2012. 16:00

Postovani...

Prije godinu dana sam pocela uzimati Yaz pilule (kao kontracepciju).Pila sam ih pola godine,no prva 3,4 mj.pocela sam osjecati bol u desnoj nozi, imala sam otezano hodanje i stajanje na njoj...nakon 2 mj . bol je nestala...onda, nakon par mj. sam ih prestala uzimati...
I sad prije nekoliko dana sam odlucila da ih opet pijem (nakon 5 mj.pauze) pila sam ih 10 dana i ponovno sam osjetila bol na istom mjestu i sad sam ponovno prestala piti...
I sad me zanima da li je to moguca tromboza noge ??
unaprijed hvala!

sapica2205

02.12.2012. 20:00

Postovani
Na drugom sam blisteru Yaza. Organizam mi je Yaz vise manje u redu prihvatio, tu su bolovi u prsima, kronican umor i nesipavanost, opadanje kose i promjenje raspolozenja, al sve u svemu trudim se podnositi ga. No nesto me zanimalo , a to je da pri drugom pakovanju blistera san primjetila bolove pri spolnom odnosu. Naime prije sam imala spolni odnos uredan, sa stalnim momkom, a sada boli strasno, gotovo neizdrzivo, Prakticki spolni odnos vise ne mogu ni imati koliko boli..... Ne znam da li traziti "krivca" u Yazu al eto zanima me da li moze biti do tog? ( i ako da, sto uciniti po pitanju toga?). Iskljucila bih bilo kakve pretpostavke da se radi i o psiholoskom problemu tipa neugode, ili neopustenosti, kao i o fizickom "krutom" odnosu. Dapace, sve je normalno, opusteno, njezno i pazljivo, tako da zbilja ne znan sto bi to moglo biti osim Yaza?
Hvala Vam!

03.12.2012. 17:30

niki123,

zaštita je kontinuirana

l.p.

matea-01,

to nije razlog za trudnoću jer ste samo produljili ciklus.
Ako se mučnina nastavi ipak učinite test na trudnoću.
Suhoću možete uamnjiti da pređete na Jasmin tablete jer imalu višu razinu estrogena.

l.p.

bamby,

u prva 3mj započinjanja kontracepcije povećan je rizik od tromboze.
Najsigurnije je javiti se liječniku rai labaratorijske obrade.
Pijte Andol 100.

L.p.

sapica2205 ,

moguće je zbog niže razine estrogena nastala suhoća rodnice i time bolovi
Pokušajte primjeniti lubrikante pri odnosu i Feminella hylosoft vag 2xtj radi njege sluznice.
Pijte svakako i Folnu kis koja je jako bitna za sluznicu.

L.p.

miky

03.12.2012. 23:40

Postovana doktorice,

prvi put koristim kontracepcijske pilule i doktorica mi je dala Yaz..pocela sam da pijem od prvog dana menstruacije i danas sam uzela 15. pilulu, menstruacija mi je trajala jedan tjedan ali jos uvijek imam krvavo smjeđ iscjedak..Znam da svakom organizmu treba neko vrijeme da se navikne na kontracepciju ali zabrinula sam se, pa me zanima da li trebam prestati piti pilule ili ce biti ok..

unaprijed hvala i mislim da vam je forum za svaku pohvalu

04.12.2012. 12:00

miky,

za sada nastavite dalje jer je to normalno

l.p.

leptirica9

10.12.2012. 20:15

Postovnje;

Imam jedan problem,naime pijem yaz vec 3 mjeseca i prije 5 dana sam ispila baktrim tablete radi upale mokracnih kanala.U petak sam imala spolni odnos sa zastitom i bila sam na 2 bijeloj tableti u nedjelju sam dobila menstruaciju.Medjutim danas sam trebala poceti novo pakovanje tableta al nisam bila u mogucnosti otici do apoteke po tablete,sta da radim?Da li da normalno nastavim u utorak sa novim pakovanjem jer tablete inace pijem u 18h,ili da popijem zaboravljenu i redovnu tabletu istovremeno.Hvala

11.12.2012. 12:25

leptirica9,

propuštenu tabletu popijte što prije i u 18h nastavite sa redovno tabletom pa tako dalje..
Svakako se sljedećih 10 dana štite dodatno kondomom

l.p.

succi

11.12.2012. 23:45

Postovana,
Korisnica sam yaz pilula vec godinu da to prije svega naglasim ako je to potrebno. Zanima me da li Palin koji pripada grupi antibiotika koji se zovu hinoloni utice na efikasnost yaz pilule i da li uvin caj utice na efikasnost pilule. Ako utice koliki period se treba koristiti dodatna zastita pri spolnom odnosu?
Unaprijed hvala na odgovoru.

leptirica9

11.12.2012. 23:45

U slucaju da se tableta zaboravi popiti 2 dana uzastopno (prve dvije) iz novog pakovanjai treci dan pocne redovno piti a da u narednih dana nemam spolne odnose da li ce to izostajanje dosta uticati na dejstvo tableta,da li bih posle nekih 15 dana pijenja tableta mogla imati normalne odnose bez zastite.Hvala

terpsihora5

12.12.2012. 15:35

Poštovana doktorice,
imam 20 godina i već godinu dana koristim Yaz. 10 dana prije očekivane menstruacije sam bila na ginekološkom pregledu na kojem mi je ginekologica radila ultrazvuk i pregledala jajnike i maternicu i rekla da odlično sve funkcionira. Menstruaciju unatoč svim simptomima pms-a nisam dobila. Za sada kasni tjedan dana. Da napomenem, sve pilule sam uzimala redovito i dečko nikad nije svršio u mene. Da li da ovo pripišem stresu ili da ipak radim test? Hvala

dijana1407

13.12.2012. 00:15

Postovani
prvi mjesec pijem yaz tacnije od 6.12 ovog mjeseca
nepaznjom sam dvije zadnje dvije noci umjesto rozih popila bijele(uzas)
veceras sam popila rozu ponovo...sta dalje da radim?
molim Vas odgovor
Hvala unaprijed

13.12.2012. 21:05

dijana1407,

nastavite sa novom kutijom

l.p.

13.12.2012. 21:05

succi ,

kad pijete antibiotike za svaku sigurnost je bolje koristiti kondom.
Uin čaj ne smanjuje učinkovitost

l.p.

Nazad
1 ... 35 36 37 38 39 40 ... 52
Naprijed