Klinička farmakologija s toksikologijom


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 447 | Broj poruka: 977

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Novocef i Novicin u trudnoći


Autor Poruka

lara

03.10.2003. 10:08

Trudna sam 6 tjedana, nađena mi je u urinu bakterija Escherichia coli 10 na petu. Ginekolog mi je prepisao terapiju Novocef 2x500 mg 10 dana , a zatim Novicin 10 dana. Dali navedeni antibiotici mogu štetiti plodu pošto se radi o veoma ranoj trudnoći. Inače se odlično osijećam i nadam se da će sve biti OK.

Mr.sc.dr. Viola Macolić Šarinić

19.10.2003. 22:20

Navedeni lijekovi su lijekovi koji se mogu propisati u trudnoći. Važno je liječiti urinarni infekt u trudnoći - jer neliječena bolest je opasnija za dijete nego lijekovi koji se trebaju uzimati u terapiji.

Treba znati da je "normalna" učestalost većih malformacija u djece u našoj populaciji u zdravih trudnica koje nisu uzimale lijekove 1 do 3 % i u ovom slučaju nije premašena. Ako imate dodatnih pitanja i za konzulataciju možete se javiti u Ambulantu za farmakoterapiju Zavoda za kliničku farmakologiju Interne klinike KBC Rebro, Zelena zgrada II kat, soba 415 od 9 do 15 sati. Tel 23 88 324.

Lijep pozdrav
dr Viola Macolić Šarinić