Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


bakterija


Autor Poruka

Iva

16.02.2006. 22:25

Poštovani,
molim Vas ako mi možete pomoći u vezi mog problema. Vadila sam bris
ždrijela i pronađena mi je bakterija STREPTOC.BETA.HAE.NON A-B.
Antibiotici koji reagiraju navedeni su:Amoksiklav (3), Amoxycillin (3), Ciprofloksacin (2), Gentamicin (0), Penicilin (3) i Sulfametksazol trim (0).
Alergična na penicilin i ne smijem ga primjenjivati. Inače prije 3 god. imala sam bakteriju Stafilokoku, koja mi nije liječena. Nakon toga išla sam na operaciju krajnika u 9mj. 2004. Poslije toga nisu mi kontrolirali bris. Nemam nekih problema sa grlom jedino nekad kao osjećaj "dlake" u grlu. Prije operacije su mi također dijagnosticirali nešto na glasnicama, ali nisu ništa poduzeli, kažu "nije to opasno". A i golim okom vidim da imam kao neke kao bradavice unutra u grlu, što mi je isto moj ORL liječnik rekao da nije to ništa; a zapravo nije ni siguran.
Na taj bris (sadašnji) uputila me dermatologica jer sam imala neku kao alergiju (crveni prištići) po tijelu, pa me uputila na pretrage i kaže možda to uzrokuje neka bakterija.
Moja liječnica opće prakse nije mi dala nikakav antibiotik;jer kaže da su ovi navedeni koji reagiraju penicilinski, a te ne smijem, dok ovaj Ciprinol mi ne može dati jer ide na preporuku specijalista.
Pomozite mi što da radim. Ja mislim da nije u redu da mi tako ostane neliječeno. Da li je ta bakterija opasna? Kome da se obratim?
Unaprijed zahvalna.

prof. dr. Željko Bumber

20.02.2006. 13:32

Predlažem da se javite najbližem specijalisti otorinolaringologi ili infektologu koji će usporediti klinički sliku i nalaze te odlučiti o liječenju.