Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Bolovi u uhu i krvarenje


Autor Poruka

LaLach

29.10.2010. 00:15

Poštovani,

Javljam Vam se zbog velikih problemima s ušima. Moj problem traje već 6mj. Uglavnom imam jake izcjedke iz uha, kako god da okrenem glavu, ih uha mi se spusti tekučina, što je vrlo nezgodno u mnogim situacijama, a i vrlo neugodan osjećaj. Javlja mi se svrbež te lagano peckanje i uho me boli na dodir. Kada štapičem čistim uho ( vrlo nježno i polako i ne ulazim duboko unutra) štapič je pun krvi. Javila sam se s probemima doktoru opće prakse, dobila sam antibiotik kao upala pužnice, međutim nakon tj dana antibiotika, simptomi su se smanjili ali ne i nestali. Nakon 2 tjedna pojavio se isti problem s jačim bolovima u uhu. Nakon ponovnog posjeta dobila sam uputnicu za bris čije nalaze čekam. Cijelo ljeto nisam bila na bazenima, inače pazim da mi se uši ne smoče, i nikad nisam imala nekih prevelikih poteškoča. Rečeno mi je da se takve stvari znaju događati zbog slušanja muzike, na slušalicama, al to radim rijetko i ne smatram to kao izvor problema. Kada sam obavljala bris, sestra je ostala šokirana krvju na vrhu štapiča. Vrlo sam prestrašena te me zanima što bi to moglo biti...

Molim Vas pomozite.

Hvala

Domagoj Parazajder, dr. med.

14.11.2010. 13:20

S obzirom na sekreciju iz uha kao i krvarenje, svakako učinte pregled orl-oga; najvjerojatnije se radi o krioničnoj upali srednjeg uha, rjeđe zvukovoda, koja je sklona razvoju polipoznih formacija sluznice ili granulacija što mogu krvariti.
Pregledom će se uvrditi točno stanje uha te dati odgovarajuća terapija. Mogućnost da se radi o malignoj bolesti je gotovo nikakva.
Lijepi pozdrav!