Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Ciste na sinusima i glavobolja


Autor Poruka

mela1982

04.06.2013. 13:05

Poštovana Doktorice, zbog cestih glavobolja i pritiska u glavi,čelu,očima i ušima moja me doktorica poslala na magnetsku rezonancu glave. Sve mi je uredno samo imam ciste u desnom sinusu. Sad me zanima dali bi ta svakodnevna glavobolja i pritisak šta osjećam mogla biti od tih cisti? i zanima me vaše mišljenje ako mislite da nisu ciste,koji bi uzročnik mogao biti? I dali te ciste mogu rasti i stvarati mi neke komplikacije? hvala unaprijed na odgovoru

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.06.2013. 05:15

Poštovani, cista maksilarnog sinusa može biti uzročnikom glavobolje, međutim ta glavobolja obično nije toliko opsežna kao u Vašem slučaju. Lokalizira se u području zahvaćenog sinusa. Sa sigurnošću cistu i glavobolju možete povezati tek nakon eliminacije ciste operativnim putem. Metoda isključivanja je jedina sigurna metoda u postavljanju dijagnoze. Svakako posjetite neurologa koji se uskospecijalizirano bavi glavoboljama.