Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala sinusa?


Autor Poruka

vukovar28

03.06.2013. 10:25

Pozdrav!
Pitanje koje me mući je slijedeće,problem je počeo otprilike prije dvije godine i to u zimskim mjesecima dobivao sam upalu zubnog mesa i korijena zuba tako da sam imao osjećaj kao da su mi zubi od kamena,bol je bila od korijena pa do pola glave,misleći da su u pitanju zubi,izvršio sam popravak zubi,tako da nemam karijes niti bilo kakve deformacije sa zubima,bol se opet počela vračati ,zubar mi je prepisao antibiotike prvo neki slabiji koji baš nije pomogao,a zatim klavocin koji pomaže,kako je ovih dana hladnije bol se vratila ,te me je zainteresiralo što je ,pa sam došao do podatka da je najvjerojatnije da dolazi od sinusa,sad primjećujem: da ne dišem kako treba da mi je nos kao začepljen i da kada gutam na prazno kao da osim pljuvačke ima još nešto.Zanima me da li bi taj problem mogao biti od maksilarnog sinusa ,kako liječiti osim antibioticima i da li je izlječivo.
Hvala na strpljenju i odgovoru nadam se da sam bio jasan sa pitanjem

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.06.2013. 05:15

Poštovani, iako niste naglasili da li se radi o boli zubiju gornje ili donje vilice, pretpostavljam da se radi o gornjim zubima. Bol koju opisujete može imati etiologiju u bolesti maksilarnih sinusa, ali da bi to potvrdili morate najprije učiniti dobar CT sinusa. Također, trebali bi isključiti neuralgiju osjetnih živaca kao mogući uzrok boli.