Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


curenje iz nosa


Autor Poruka

brigita

31.10.2005. 12:00

Moja djevojčica će u sječnju napuniti 4 godine. Problem je da joj stalno curi nos već godinu dana. Ima faze kad je sekret vodenjast i proziran, ponekad je gust i žućkast , a ponekad je gust i zelenkast. Razdoblje bez curenja traje nekih 7 dana otprilike, a onda opet curenje i po mjesec dana. Obično se to curenje zaustavi tek nekim antibiotikom. Klavocin se pokazao najučinkovitijim. Naravno kratko vrijeme nakon što prestane piti antibiotik curenje se vrati. Hrče po noći ili diše na usta. Trenutno ima krastice na nosu od stalnog brisanja nosa. U petak joj je doktorica prepisala duracef sirup jednu i pol žlicu dnevno. Danas je ponedjeljak, a ne vidi se poboljšanje. Sekret iz nosa je postao skroz gust, "gumijast", razvlači se ko žvaka kod brisanja nosa. Žućkaste je boje. Nalazi brisa nosa još nisu gotovi, a vjerojatno neće biti gotovi do kraja tjedna.

Pitala sam pedijatricu za pregled kod otorinolaringologa, ali je rekla da to nije potrebno jer ona nema treći krajnik. Za testiranje na alergije je rekla da je premala.

Inače curica mi ide u vrtić isto ko i njen mlađi brat, ali teta u vrtiću kaže da jedino ona ima problema sa curenjem nosa. Ostala djeca u grupi su zdrava. Što da radim? Da li da inzistiram na pregledu kod otorinolaringologa. Bojim se da pije previše antibiotika.

prof. dr. Željko Bumber

02.11.2005. 10:07

Svakako otorinolaringološki pregled.