Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


eustahijeva tuba i kronično zadebljanje sluznice


Autor Poruka

mhabek

21.09.2006. 20:45

Poštovani!

Imam 26 godina. Sa 10 godina su mi zbog čestih upala odstranjeni krajnici. Problema sa curenjem iz nosa imam od svoje 15 godine. Premda imam blagu alergiju na grinje, specijalist ORL mi je kad sam imao 21 godinu dijgnosticirao treću mandulu te kroničnu upalu nosne sluznice. U to vrijeme počeo mi se javljati problem povremene nagluhosti lijevog uha zbog Eustahijeve tube. Specijalista mi je tada rekao da mi treba elektrokauterizacija donjih nosnih školjki, ali da ako odstrani treću mandulu da vjeruje da će mi svi prethodni simptomi nestati. Odstranjena mi je treća mandula, te sada više nemam tolikih problema sa disanjem premda i dalje mi nos curi a pogotovo mi se cijede sinusi. Međutim, glavni problem mi je i dalje lijevo uho koje me ujutro boli ako spavam na lijevom boku. Kad ga propuhivam bolje je, ali praktički bi ga morao propuhivati svakih 15 minuta. Kad ga propušem bolje čujem na to uho. Zanima me: 1. Da lipostoji kakav medicinski postupak kojim mogu riješiti problem Eust. tube? 2. Što mogu dobiti ako napravim elektrokauterizaciju? 3. Molim Vaše mišljenje i preporuku?

Zahvaljujem uz štovanje,

M

Prof. dr. sc. Željko Bumber, dr. med.

25.09.2006. 09:45

prije nego bilo što pokušate s tubom treba isključiti postojanje upale sinusa. Sami ste naveli cijeđenje isnusa.
Dokle god postoji taj problem ne dirajte tubu. Kayuterizacija nosnih školjki uvijek je moguća. Tu je i pitanje devijacije septuma?
Predlažem rtg sinusa /ECHO sinusa / . Event. CT sinusa i endoskopiju nosa.