Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gluvoca


Autor Poruka

tatjana

03.09.2005. 20:55

Molim vas da mi kazete da li postoji neki slusni aparat za poboljsanje sluha koji sam izgubila uslijed Menijerove bolesti tj.na jedno uho nikako necujem a i na drugo samo malo pa me je strah da i tu potpuno ne nastupi gluvoca.Molim vas da mi pomognete ako postoji bilo kakav aparat da mi moze pomoci?Hvala

prof. dr. Željko Bumber

05.09.2005. 09:21

Ako ne postoje ostaci sluha nema mogućnosti korištenja slušnog aparata. Postoji možda mogućnost ugradnje posebnog aparata. Morate kontaktirati najbliži audiološki centar gdje vam je dijasnosticiran Menier.

Nada(63 god)

30.09.2005. 11:30

Cijenjeni

U siječnju o.g prilikom pranja zvukovoda stavila sam prst u desno uho , zaboljelo me je i istisam tren ostala bez dijela sluha uz pojavu tinitusa.Dg:Hypoacusis perc. bilat Insuff.VBTinnitus auris dex a kao terapija mi je prepisan Betaserc16 ms 3x1 i Apaurin.Ništa mi nije pomoglo ,ali imala sam drugo uho pa sam tako prihvatila ovaj traumatični događaj.

Prije 2 mjeseca osjetila sam svrbež u zdravom lijevom uhu i stavila prst na početak zvukovoda i isti tren mi se silno smanjio sluh u tom uhu, uz pojavu jakog tinitusa i jakog pritiska u glavi(kao da mi je glavu netko napumpao).Nemam vrtoglavicu.U sadašnjoj dijagnozi piše: desno je utvrđeno zamjedbeno oštećenje sluha početkom godine. Otoskopski nalaz uredan, lijevo blago crvenilo uz striju, bubnjić nešto tamniji. Riniskopski i orofaringoskopski nalaz uredan.Tonski audiogram pokazuje desno zamjedbeno oštećenje praga sluha izmeđ+u 55 i 35 Db lijevo provodno oštećenje sluha koje je jače izraženo na visokim frekvencijama praga sluha između 15 i 75 dB.Timpanogrami obostrano tip A. Kohleost.se lijevo ne izaziva na kontmi ip(nejasno piše). NIje u potpunosti jasna etiologija oštećenja sluha na lijevom uhu.Moguća barotrauma te ev. ošteć. inkudostapedijalnog zgloba.Naručena sam za eksploraciju lijevog uha. Molim i vaše mišljenje.