Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


grlo-zlezde


Autor Poruka

dejan

11.05.2006. 17:44

imam 29g. pre 10 dana u predelu donje vilice i grla poceo je da se javlja blagi bol pri gutanju , blagi otok u istom predelu i kada predjem rukom preko tog mesta takodje se javlja blagi bol. svi rezultati krvi, mokrace, stolice i stitne zlezde su ok. nemam temperaturu. takodje se javljala i sluz zalepljena na zadnjem zidu grla koja je skoro prestala, ali otok i taj neprijatni bol i dalje stoje. takodje imam opstrukciju debelog creva koja traje vec dva meseca ali lekari to pripisuju nerviranju inapetosti koja me u zadnje vreme prati. takodje ispod donje vilice postoje i dva cvorica koji stoje vec godinu dana nepromenjene velicine paralelno rasporedjeni negde ispod zuba sestice verovatno nastale kao proces dugotrajne upale obe sestice.

lekar kaze da imam upalu limfnih zlezda i da je opstrukcija na nervnoj bazi ali mene plasi da nije nesto ozbiljnije.

unapred zahvaljujem

prof. dr. Željko Bumber

12.05.2006. 13:31

Upala korjena zuba, sluznice zubnog grebena i dna usne šupljine (pljuvačnih žlijezda) može za posljedicu imati upalu najbližih limfnih čvorova (koje vi i opisujete). Potreban je svakako pregled otorinolaringologa i stomatologa.
Zastoj stolice nema sa ovim smetnjama nikakve direktne veze.