Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


grlobolja - alergija


Autor Poruka

tomislav

14.12.2005. 23:24

Poštovani,


Unatrag 5 tjedana imam začepljen nos te grlobolju,inače sam sklon prehladama ali nikad ovako dugotrajnoj ako se uopće i radi o prehladi.
Prva 2 tjedna sam uzimao klavocin bid 2x1 te koristio operil kapi nažalost bez poboljšanja, nakon toga sam učinio krvne pretrage čiji nalaz je uredan te Rtg sinusa,nalaz uredan.
Evo što mi je dijagnozirano na otorini:
OFS9 sluznica kronično promijenjena
RNS devijacija blaga septuma udesno,sluznica uredna bez patološkog sekreta
dg.Rhinitis vasomotoria
th.inhalacije 7x
Nakon inhalacija stanje s nosom je isto dok se grlobolja prilično popravila,u nos špricam fiziološku otopinu pošto su mi kapljice iziritirale nos. Molim Vas što da dalje činim jer me to sve prilično psihički iscrpilo pošto nemam osjeta njuha već duže vrijeme i to me čini živčanim i nesretnim.Jel moguće da se radi o alergiji pošto nikad na ništa dosad nisam bio alergičan? molim Vas za pomoć...

prof. dr. Željko Bumber

15.12.2005. 09:52

U prvom redu potrebna je kontrola otorinolaringologa kako bi mogao usporediti nalaze u nosu. Treba učiniti bris nosa citološki i bakteriološki. CT sinusa ?? Alergija se utvrdjuje po određenom protokolu i on se može provestu u kontaktu sa vašim liječnikom.

tomislav

16.12.2005. 22:30

Poštovani,

Danas sam nakon posljednje inhalacije otišao na kontrolu otorinolarigologu u Varaždinu gdje stanujem te mi je doktorica preporučila operaciju septuma nosa. Ako je operacija zaista potrebna ja na nju pristajem,ali me zanima Vaše mišljenje.Što još da učinim da se zaista uvjerim da je operacija nužna? Napominjem da je radiološki nalaz bio:"Septum nosa nije jače deviiran".

Puno hvala!

prof. dr. Željko Bumber

19.12.2005. 07:57

Rinomanometrija (Vinogradska bol.) .Akustička rinometrija (Šalata)-.
Impresija liječnika je dosta bitna ,pogotovo ako se poklapa sa smetnjama. Rtg pokazuje koštane deformacije i katkada je uredan i kod jakih hrskavičnih dislokacija nosne pregrade. Uostalom, možete tražiti još jedno mišljenje, ali samo na osnovu pregleda.