Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hronična upala sinusa


Autor Poruka

Jelka

02.02.2007. 15:10

Poštovani,
Pre godinu dana sam imala jake glavobolje te sam se obratila orl specijalisti, utvrdio je da imam hroničnu upalu sinusa. Pila sam nekoliko vrsta antibiotika bez da mi je uradjen antibiogram i oni mi nisu pomogli. Otišla sam kod drugog doktora , on mi je uradio kožni alergo test. Utvrđeno je da sam alergična na korove (ambroziju), dlaku životinja, plašinu, grinje, bakterije, perje. Dobila sam terapiju: flixonase sprej, letizen S, vitamin C sa bioflavonoidima, i kalcijum, godinu dana da koristim ove lekove i onda na kontrolu. Celo proleće i leto mi je bilo dobro, skoro da uopšte nisam imala glavobolje. Nepodnošljive glavobolje u predelu slepoočnice su počele čim je zahladnelo napolju. Pored glavobolje u predelu desne slepoočnice, mi je i vid zamućen, sekret u nosu imam konstantno i sliva mi se u grlo. Otišla sam pre neki dan na kontrolu i doktor je rekao da uzrok moje upale sinusa nije samo alergija, nego sigurno imam i neku bakteriju. Uzeo mi je bris iz nosa i pronađene su dve vrste bakterija Klebsiella i Enterobacter. Dao mi je antibiotik Ciprocinal (ciprofloksacin) da pijem 10 dana i onda Bactrim 5 ili 10 dana. Meni je danas 10 dan da pijem ciprocinal, ali i dalje imam jake glavobolje. Pomozite šta da radim da izlečim upale sinusa?

Prof. dr. sc. Željko Bumber, dr. med.

05.02.2007. 16:43

Tijekom nekih upala sinusa lijekovi (antibiotici i drugi) nisu dostatni . Potrebna je dobra CT snimka sinusa i potom konzultacija kod otorinolaringologa koji se bavi sinusima. Moguća konzultacija s neurologom i oftalmologom jer svaka glavobolja i ne mora biti posljedica baš upale sinusa.