Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Iritirajuci osjecaj...


Autor Poruka

Antoaneta

22.01.2006. 21:41

Postovani,
unazad otprilike dvije godine, imam stalno osjecaj da mi neka gusta slina stoji u nosu, ali tacno iznad resice, tu odmah s pocetka. Nekad mi uspije i da je progutam, ali se za sekund to opet ponovi. Nekad naidje period gdje nemam nikakvih smetnji.
Inace, izludjujuce je iritirajuci. Nekad guram prst i pritiscem resicu, da bih napravila vakum i povukla slinu u grlo. Ne znam sta od sebe vise da radim. Prije godinu dana sam bila kod otorinolaringologa (ali ne zbog tog razloga) i on nista neobicno nije primjetio. Tek poslije sam se sjetila da sam trebala pitati i za to.
Meni su, inace, operisani krajnici, pa kad god navucem neku infekciju preko usta, to mi se rasiri iz usta prvo na to mjesto, dakle iza resice (pa mi poslije stvara probleme da ne mogu disati hladan zrak i uopste jak osjecaj bola i iritacije na tome mjestu). Dakle, uvijek jedno te isto mjesto.
Sta bi to moglo da bude?
Odakle tolika nakupila slina na tome mjestu? Inace, nos mi je prohodan potpuno, samo sto nekad na tome mjestu osjetim neko kvrkljanje (upravo zbog te sluzi na tome mjestu), a i jako hrcem nocu. Imam osjecaj da se sve odigrava na tom istom mjestu.

Molim vaz za makar neku ideju sta bi moglo da bude u pitanju.

Zahvaljujem unaprijed puno.

prof. dr. Željko Bumber

23.01.2006. 10:24

Problem koji navodite vjerojatno je posljedica upale sluznice i limfatičkog tkiva epifarinksa (adenoiditis, epipharyngitis) . Te dijagnoze, na žalost, rijetko pišemo ,već u pravilu govorimo o trećoj tonzili. Imate i postnazalnu sekreciju koja može biti posljedica promjena u sinusima.
Prema tome , obrada sinusa i epifarinksa bi mogla dati rezultat.
Učiniti bris nosa i ždrijela.