Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Izrazito uvučen lijevi bubnjić, nagluhost, timpanometrija


Autor Poruka

Antonija

04.07.2005. 12:36

Poštovani doktore,
primjetili smo da naš osmogodišnji sin slabije čuje. Unazad dva mjeseca ima problema s oba uha. Išli smo kod naše obiteljske liječnice koja mu je u dva navrata ispirala uha zbog začepljenja (cerumen). Nakon toga se sluh malo popravi pa se stanje pogorša. Prošli četvrtak je dobio upalu lijevog uha, naša dr. nam je propisala Klavocin bid, kapanje nosa, a danas smo bili i kod otorinolaringologa na pregledu. Dr. nam je dao dijagnozu izrazito uvučenog lijevog bubnjića + vidljiv dio epi. ispunjen vegetacijom. Dalje terapija Klavocinom, kapanje nos i propuhivanje, a naručen je i na timpanometriju za 15 dana.
Prije tri godine je tonzilektomiran, uklonjen mu je i treći krajnik.
Što znači dg. izrazito uvučenog lijevog bubnjića? Koje bismo pretrage još mogli napraviti? Molim Vašu preporuku i savjet!
Zahvaljujemo unaprijed!

prof. dr. Željko Bumber

05.07.2005. 08:24

Odmah operirati treću tonzilu /reoperacija/ bez ikakvih dodatnih testova. Ponovni rast treće tonzile nije toliko čest, no ako se javi
potrebna je reoperacija- ona spašava uho.

Antonija

11.07.2005. 14:33

Poštovani doktore,
zahvaljujem na Vašem odgovoru.

Danas smo bili na još jednom pregledu te je dijete naručeno na kompletnu audilošku obradu. Liječnica veli da je obrada potrebna da se utvrdi treba li djetetu, pri operaciji trećeg krajnika, ugrađivati cjevčice u uho ili ne.
Nalaz liječnice je sljedeći: Postrinoskopski ima nešto recidiva adenoida, OS: obostrano bez odsjaja bubnjića, Webera ne lateralizira, Rinne i Schwabach su uredni, ali je sluh slabiji. Dg. St. post stonsilloadenoidectomaiam, Hypoacusis bill.
Možete li mi malo pojasniti dg. i dati savjet za dalje?

Zahvaljujem unaprijed!

prof. dr. Željko Bumber

12.07.2005. 09:18

Potrebna je timpanometrija!!! Potom odluka o nastavku liječenja.