Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


limfni čvor


Autor Poruka

maja

14.11.2005. 13:58

Dobar dan
Na lijevoj strani vrata, uz samu čeljust (gotovo da je kut čeljusti) sam primjetila (kada pognem glavu) čvor veličine graha ili graška. Kako mi se činilo da je povećan doktorica me iz orl klinike uputila na ultrazvuk i punkciju i doktorica je napisala :lijevo uz submandibularnu žlijezdu oštro ograničen čvor veličine 8X4 mm (urs reaktivan), lijeva submandibularna žlijezda normalne veličine i rekla da je možda do zubi i umnjaka, da nije ništa ozbiljno i da punkcija nije potrebna.
No evo sada me u studenom unazad nekoliko dana taj čvor počeo blago boljet (ne uvijek) i stvarno imam osjećaj kao da se još povećao, veličine kao pikula (ne mogu točno odredit zbog debljine kože oko 1,5 - 2 cm). osjetim ga pod prstima i kad mi glava ravno stoji i taj dio vrata mi je kao težak, umrtvljen.
Moram priznat da taj čvor često znam pipati, pa sam ga možda i iziritirala.Čvor sa desne strane je manji i uvučen je ispod čeljusti dok ovaj sa lijeve se spustio.Strah me da nije nešto ozbiljno.Što mi je činiti?
hvala

prof. dr. Željko Bumber

15.11.2005. 10:05

Iz teksta koji ste napisali sve je već rečeno. Obično je čvor reakcija na
upalu u usnoj šupljini i alv. grebenu.
Javite se stomatologu. U slučaju rasta čvora uvijek moguće uklanjanje.