Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


molim za savjet


Autor Poruka

ljiljana

07.10.2005. 11:45

Poštovani,

još u travnju ove godine naglo mi je natekla, pri jelu, pretpostavljam žlijezda slinovnica ispod lijevog uha, blizu zgloba vilice. ovo mi se već jednom dogodilo (i samo po sebi prošlo) prije nekoliko godina dok sam noslila ortodontski aparat - bravice, te mi je prof. - ortodont rekao kako je to bila žlijezda slinovnica. to se nije ponovilo sve do ovog travnja. međutim, od tada mi se to često događalo tijekom 2-3 mjeseca uz otok koji bi ubrzo splasnuo, ali sada nikad do kraja, odnosno zadržao se prilično neugodan osjećaj stalne podraženosti i nelagode. takav osjećaj imala sam kasnije na obje strane, a potom i uz samo grlo. krajem lipnja učinili su mi rtg zgloba vilice (mislili su da je možda u pitanju zglob) koji je u redu. od opće krvne slike bili su mi lagano povišeni leukociti 10,5, ostalo u redu. u srpnju sam otišla prof. ........... u Dubravu koji me pogledao te mi rekao kako mi nije ništa, pipao je submandibularnu žlijezdu (nisam sigurna jesam li dobro napisala, ali Vi ćete razumjeti!) te rekao kako mi "ništa ne bude", ali me svejedno naručio na CT u kolovozu. ukratko, nalaz je pokazao povećane tonzile, nesimertičnu submand. žlijezdu, povećanu na desnoj strani, homogene strukture identične onoj na lijevoj strani, normalne parotide i sve ostalo. još je pisalo kako nema nikakvih drugih limfnih i ne znam točno navesti kojih "dogodovština". nisam više nikamo išla. međutim, i dalje konstantno osjećam jače ili manje izraženu nelagodu ispod zglobova vilice prema ušima, te gotovo stalno me smeta u grlu, odnosno pored grla. nemam problema s disanjem ili gutanjem i inače se osjećam dobro.
molim Vas ako možete na osnovu ovoga zaključiti o čemu se radi i što mi je činiti. oprostite na opširnosti. hvala unaprijed, ljiljana

prof. dr. Željko Bumber

07.10.2005. 14:30

Obzirom da su nalazi koje ste radili u redu sasvim sigurno nije ništa opasno. Bilo bi dobro učiniti ultrazvuk parotide. Izbjegavajte jake nadražaje lučenja sline (žvakače, bombone i sl.). Učinite imunološku obradu .