Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


pomoć


Autor Poruka

vanda

16.01.2006. 19:42

Moja petnaestogodišnja kćer unazad godinu dana ima stalnih problema sa zdravljem. Početkom prošle godine imala je konstantno povišenu temp. punih šest mjeseci. Nikad iznad 37,6. U početku su je pratile upale grla koje je liječila antibioticima 3 mjeseca.Rinosinusitis vasomotoria je dijagnoza. Kompletno je klinički obrađena. RTG sinusa, RTG-pluća,snimka zubi, testovi na mononukeluzu, pregled štitnjače,ultrazvuk abdomene,vrata, TBC testovi... Temperatura se nije spuštala ispod 37,2 niti kad je otorinolaringolog rekao da je grlo u redu i da nema nikakve upale.Objašnjavali su to stanje temperature alergijama,(pojedini su se čudili rekavši da temp. nema veze sa alergijom), smanjenjem imuniteta zbog uzimanja antibiotika (leukociti su bili smanjeni). Inače utvrđena je alergija na pelud , grinje i perje.Obišli smo otorinolaringologe, alergologa koji tvrde da nema uvjeta za operaciju krajnika. Jedan uvaženi liječnik je predložio da se krajnici operiraju. Uzimala je razne tablete protiv alergije, flixonase. Pred ljeto liječila se homeopatski i svi simptomi su nestali. Nažalost sada se sve to ponavlja unazad 30 dana. Temperatura, žali se na natečene limfne žlijezde, sluz u grlu. Nalazi krvi, hemokultura i brisevi grla i nosa su u postupku. Prije šest mjeseci je radila RTG sinusa. Sve prozračno: Da li opet proći kalvariju sa svim tim pregledima. Da li operirati krajnike? Sada ne uzima ništa osim vitamina. Molim Vas da mi što hitnije odgovorite. Srdačan pozdrav.

prof. dr. Željko Bumber

17.01.2006. 09:28

Prije bilo kakvog zaključka potreban je ORL pregled. Dođite k meni na Šalatu ujutro u 8 30 h amb IV, I kat (prethodno nazovite sestru Miru na 4552-333/ 263. Donesite i nove nalaze koje čekate.
Moguća je je i hospitalizacija od nekoliko dana pri čemu bi se konzilijarno sastalo nekoliko različitih specijalnosti.

vanda

18.01.2006. 13:53

Poštovani prof.dr.Bumber, hvala Vam puno na odgovoru. Pričekat ćemo još briseve. Drugi tjedan ću kontaktirati s vašom sestrom radi dogovora.S poštovanjem,Vanda.

Vanda

25.02.2006. 11:52

Poštovani prof. dr. Bumber, pričekali smo još neke nalaze i evo dogovorili se da ćemo doći u ponedjeljak, 27. 02.
Hvala još jednom. S poštovanjem, Vanda