Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


povećani limfni čvor


Autor Poruka

bioteh9992

10.06.2013. 15:00

Poštovani,
imam već mjesec i pol dana povećani limfni čvor na vratu. Inače imam atopijski dermatitis, i na tom dijelu vrata mi se pojavljuju crvene suhe fleke-oblika prstena(zbog dermatitisa). Malo nakon pojave limfnog čvora sam imala nekaku virozu te iscjedak iz nosa( bijeli) koji je doktorica interpretirala kao upalu sinusa. Isto tako rekla je da se radi o reaktivnom čvoru. Međutim ja i dalje "šmrcam", ali se više ne osjećam bolesno, a još mi je jedan limfni čvor postao malo povećan, u blizini ključne kosti. Napravila sam DKS i CRP te je CRP bio 0,1mg/L, a leukociti blago povišeni, 10.8 *10^9, isto tako i neutrofili i bazofili blago povišeni. Čvorići nisu bolni, i imam dojam da su nekad malo manji pa se opet malo povećaju... Atopijski dermatitis liječim Aflodermom. Zanima me, je li moguće da su čvorići povećani zbog takve vrste dermatitisa ili je to zbog svih tih upalica na području glave? Zapravo, ono što me brine je jesu li oni možda znak neke bolesti koju ovako od oka ne vidim, a ni krvna slika ju ne pokazuje? Možda je ovo šturo pitanje, ali mi treba samo neka preliminarna informacija jer sam studentica kojoj se to mota po glavi, a ispiti samo što nisu počeli. happy Puno hvala.
Pozdrav,

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

16.06.2013. 13:10

Poštovana, povećani limfni čvorovi su u Vašem slučaju najvjerojatnije reaktivne prirode.Kod ozbiljnije bolesti, svakako bi se trebale vidjeti promjene u nalazima krvne slike. Za potvrđivanje dijagnoze, preporučuje se citološka punkcija čvora, po potrebi pod kontrolom UTZ-a.