Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem:nos,uši..


Autor Poruka

Makaveli

14.12.2010. 22:45

Veliki pozdrav ! Znaci da odmah napomenem imam devijaciju septuma(na lijevoj strani) ,nos mi je začepljen stalno,ali ne u potpunosti,kada mi je jedna nosnica zaćepljena druga nije,i tako se mjenja iz dana u dan,jedan dan mi je lijeva nosnica začepljena drugi dan druga,odnosno stalno imam nešto za ispuhat u nosu,ali ne mogu ispuhat,bilo to u lijevoj nosnici (gdje je devijacija) ili u desnoj....Slikao sam sinuse;sve u redu,bio sam na alergo-testiranu;nesto malo su nasli,ali zanemarivo(tako su oni rekli),moram napomenut da je prisutno pucketanje u ušima prilikom gutanja...taj problem sa pucketanjem mi se pojavio prije nego problem začepljenosti nosa,napocetku je bilo malo pucketanje ponekad kad gutam...ali sada kad mi je začepljen nos,stalno mi pucketne u oba uha prilikom gutanja...Nadam se da je problem povezan sa sekretom iz nosa i da mi se eustahijeva tuba ili napunila sekretom ili tako nesto..Imam zakazano za orl pregled...ali htio bih znati unaprijed sto bi moglo biti...Največa misterija mi je to sa začepljenim nosom,jer nikad mi nisu začepljene obje nosnice,il je jedna il je druga,zato i mogu disat,imam devijaciju septuma da,ali ne moze mi se zbog devijacije stalno stvarat sekret...A i kao sto sam prije napomenuo nemam problema sa sinusima...I nemam problema sa sluhom,ali osjecam skroz laganu začepljenost u uhu...Hvala Unaprijed ! happy

Domagoj Parazajder, dr. med.

30.12.2010. 00:35

Opstrukcija nosa koja mijenja stranu naziva se nosnim ciklusom i normalna je pojava, a kod ljudi koji imaju deformaciju nosne pregrade, alergije i sl., može biti izraženija te smetati. Opisane promjene od strane uha upućuju na disfunkciju eustahijeve tube i često su povezane sa problemom deformiranog septuma. Rutinskim orl pregledom i eventualno audiološkom obradiom (ispitivanje funkcije eustahijeve tube) najvjerojatnije će se utvrditi uzrok problema. Lijepi pozdrav!