Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


sinusi


Autor Poruka

Šejla

06.09.2005. 14:49

Već nekoliko godina imam problema sa sinusima i sekret mi se slijeva niz grlo. Imam devijaciju desne nosnice i zato mi se njeno začepljenje često odrazi na desno uho koje se upali.Sluznica grla mi je vjerovatno zbog sekreta iz sinusa promijenjena jer je sekret zelenkast i gust sa neprijatnim mirisom. Zaista sam spremna uraditi sve što treba da saniram sinuse i mislim da sve ide od njih i sve je sa uhom dobro kad je nosnica prohodna. Molim za neki savjet kao, trebam li se inhalirati, postoje li neki prirodni lijekovi,pošto zbog imuniteta pijem puno guste limunade može li naškoditi mojoj sluznici grla kiselina limuna, koji vitamini obnavljaju sluznicu i jednostavno kako sebi mogu pomoći. Imam 34 godine i zaista želim riješiti taj problem sinusa koji mi se eto već odražava i na grlo i na uho.
Unaprijed zahvaljujem.

prof. dr. Željko Bumber

08.09.2005. 11:00

U početnom dijelu vašeg teksta sami ste odgovorili na pitanje.
Čini mi se da bi najpamatnije bilo operirati nosnu pregradu. Prije toga učinite endoskopiju nosa i eventualno CT sinusa. Pretjerana količina kiseline nije poželjna.