Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Slabo čuje!!!!


Autor Poruka

smijalica

26.06.2013. 23:30

Poštovana,
ima kčer od 4god.kojoj su krenuli problemi sa uhom u 4mj.ove god. Bila je prehlađena,nos zaštopan, grlo odnosno mandule natečene.Otežano disanje.Do sad nikada nije imala upale grla ili uha. U uhu imala obostrano ceruminozni čepovi, nakon ispiranja uha (ovo je treče ispiranje) se vidjelo blago zacrvenjeni bubnjići.Tonzile izrazito uvečane,izvan lukova,ždrijelo mirno. Kapali nos sa Ephidrin kapima i obilno sa fiziološkom. Nakon dva tjedna ju je počelo strašno svrbjeti uho gdje su doktori vidjeli zamučene i blago izbočene bubnjiće te je opet morala kapati nos fiziološkom i piti Fluimukan granule. U međuvremenu sam primjetila da dosta slabo čuje što sam i rekla doktorici te se to i vidjelo na mjerenju sluha(valjda sam dobro napisala) gdje se vidi B krivulja. Opett smo morali kapati nos svime već navedenim, te su još nadodali da uštrcavamo Rinocort Aqua.
Rečeno je da je nakon svih tih kontrola i dalje sekret u uhu i da dijete zato ne čuje i da će biti potrebna operacija.
Zanima me vaše mišljenje o svemu ovome i dali mi možete dati kakav savjet što dalje napraviti pošto mi je doktorica rekla da ako taj sekret ostane u uhu da bi mogla imati problema sa sluhom tokom odrastanja!!
Puno hvala!!!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

08.07.2013. 14:00

Poštovana, sekret u bubnjištu koji ne reagira na konzervativnu terapiju u trajanju od 3 mjeseca, potrebno je operativno evakuirati uz postavljanje ventilacijskih cjevčica kao bi se spriječio recidiv bolesti. Obično se u istom aktu odstranjuje i treća mandula, ukoliko je potrebno.Ukoliko se sekret ne odstrani iz srednjeg uha, vremenom dolazi do njegovog organiziranja i pretvaranja u vezivno tkivo koje će u većoj ili manjoj mjeri ograničiti pokrete slušnih košćica i posljedično dovesti do trajnog gubitka sluha.