Otorinolaringologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1463 | Broj poruka: 4361

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


zuajanje u uhu


Autor Poruka

sarajlija1954

24.01.2013. 10:10

Postovani,
Prije 8 godina sam imao infarkt (dijafragmalni).Nako toga sam dobio terapiju sa Olikard kapsulama ( jedna dnevno),Presolol tablete100 (1/4 dnevno) i Bayer protect 100(jedna dnevno).Prije 4 godine pojavilo mi se zujanje u lijevom uhu i od tada do danas to stanje je trajno.Intenzitet nije uvijek isti ali je zujanje neprestano.Isao sam na ORL,nalaz je bio uredan.Nikakv savjet nisam dobio.Stanje je ne promijenjeno.Citao sam o nuspojavama ovih lijekova i nasao da dva od ova tri koja pijem redovno sve ove godine mogu dovesti do ovakvog stanja.Molio bih Vase misljenje...

deja-vz

24.01.2013. 23:00

Poštovani,
Jednu noć me jako boljelo uho pa sam otišla na pregled. Uz bol sam čula pucketanje pri nekim pokretima, zvonjenje u uhu i kao da je lagano začepljeno. Nakon te noći me nije više boljelo al ponekd primijetim da mi je lagano začepljeno. Doktor je rekao da su mi bubnjići zamućeni i uvućeni te da čistim nos slanom vodom te bi trebalo proći... Još mi nije prošlo i sada mi po cijele dane zuji ili zvoni u ušima te ponekad osijetim laganu začepljenost. Šta da radim? čime da se liječim???
Hvala!

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

27.02.2013. 12:40

deja-vz : Poštovana, za početak je najjednostavnije koristiti kapi za nos koje bi trebale omoći u otvaranju ušća Eustahijeve tube. Ako smetnje perzistiraju, učinite audiološku obradu / tonsku audiometriju i timpanometriju/ i ECD dopler V-B sliva i Willisova kruga.

Mr. sc. Rozita Gulić, dr. med.

27.02.2013. 12:40

sarajlija 1954: Poštovani, nuspojave lijekova možete najjednostavnije eliminirati metodom isključivanja, odnosno zamjenom lijekova njihovim paralelama i čekati ev. učinak nekoliko mjeseca. Ukoliko tonski audiogram nije pokazao gubitak sluha koji može biti uzrok šuma, tada je preporučljivo učiniti ECD dopler V-B sliva i Willisova kruga, budući je uzrok šuma u velikom broju slučajeva povezan sa cirkulacijskim problemima.