Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


beba jede manje/beba u tobolcu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Alex

06.05.2006. 07:25

Poštovani,

mama sam veselog i zdravog troipolmjesečnog dječačića. Rodio se s 51 i 2850 i imao je APGAR 10/10. Dojila sam 45 dana, ali i cijelo vrijeme nadohranjivala Aptamilom. Danas ima 64cm i 6700g, dakle odlično dobiva na težini, no ipak me muči činjenica da jede manje nego što je propisano. Naime, pedijatar u DZ nam je rekao da bi minimalno trebao papati po danu 150ml mlijeka puta kolika je njegova težina a to znači bar 900 ml na dan. No, on uz svu muku i napor mame danima jede tek 800. Primijetila sam da zapravo uvijek jede na toj "donjoj granici". Trebam li se zabrinuti i što učiniti u vezi toga? Inače nije bolestan i sve je u redu s njim, hvala Bogu!

Drugo pitanje: smijem li ga nositi u tzv. tobolcu i koliko dugo u njemu može biti s obzirom na kičmu?

I treće posljednje pitanje: do sada mu nismo uopće povlačili kožicu sa spolovila. Kada je navršio 3 mjeseca na redovitom na m je pregledu pedijatar savjetovao da to počnemo činiti dok ga kupamo. No, mene je to malo strah jer mi se čini kako bih ga mogla ozlijediti i da će ga to boljeti, pa me zanima je li to nužno činiti ili se ipak takva aktivnost može preskočiti? I što će se dogoditi ako se to ne radi?

Oprostite na dugim pitanjima i

hvala najljepša!

Srdačan pozdrav,
Alex

prof. dr. sc. Ana Votava Raić

08.05.2006. 22:37

Cijenjeni,
- Ne znam što Vas muči. Postoje tablice, a postoje i djeca koja "nemaju običaj da ih čitaju" - kako se to slikovito kaže. Dijete Vam je odlično, pa zaista nemate razloga za brigu.

- Onoliko vremena koliko dijete nosite u tobolcu (a to vjerojatno nije cijeli dan) nije štetno.

- Ako dijete nema smetnji kod mokrenja možete još pričekati, pa, možda, zahvati neće biti niti potrebni.

Uživajte i ne brinite !