Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prehrana


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nataša

03.05.2006. 22:29

recite mi, molim vas, jeli prerano djetetu od 10 mjeseci uvoditi u prehranu tjesteninu sa jajima, jer je sa 5 mjeseci dijagnosticiran neurodermatitis zbog ospiša koji je trajao 10 dana. od tada curica ima dva lišaja na naddlakticama koji su manje ili više crveni , ali i često neprimjetni.
ona još nije jela jaja i kr. mlijeko.inače je vrlo napredna.
hvala

Dr. Darko Richter

03.05.2006. 23:04

Zašto ne pitate za pohane šnicle s pire krumpirom? Pitanje je jednostavno deplasirano. Ako je dijete alergično na nešto, to nešto mu ne treba davati. Ali, ako nije alergično na tjesteninu i jaja, zašto to pitate? Što vas ne muče riža i kruške?

nataša

05.05.2006. 23:20

pitat ću za šnicle i krumpir vjerovatno nešto kasnije, ali sad me trenurno zanima izaziva li jaje u tjestenini jednaku alergijsku reakciju kao i npr. pečeno jaje, s obzirom da je preradjeno i u znatno manjem omjeru nego kad dijete pojede cijelo jaje?!
p.s. riža me ne muči jer ju niko nikada nije zabranio već se konzumira od najranije dobi, ali pretpostavljam da vi to znate bolje od mene
hvala

Dr. Darko Richter

06.05.2006. 18:57

Prvo pitanje: jaje je jaje.
Drugo pitanje pod P.S.: da ste u Kini ili Indoneziji, vidjeli biste reakcije na rižu, o kakvima ne sanjate. Stvar je samo u tome čemu ste više izloženi. Tamo riži, ovdje jajima, pšeničnom brašnu i sl.
A sada moj P.S.: Svijet je toliko globaliziran, a ljudi koje slušate i koji pišu neke preporuke koje vi požudnim očima gutate toliko nemaju pojma o svjetskim fenomenima, da nije niti čudno da se kod nas riža smatra ne-alergenom hranom, dok je u Kini to alergen broj 1. Toliko o horizontima i okvirima u glavama savjetodavaca koje vi slijedite. A zašto je to tako? zato što u Hrvatskoj, do studenoga 2003. g. nismo imali NITI JEDNOG ČELNOG DRŽAVNIKA KOJI BI SE SRAMIO ŠTO NE ZNA ENGLESKI, a neke imamo još i sada. Dovoljno je popiti kavu s ljudima, pa da zažmire na nečiju nekompetentnost. A mnogima i odgovara da su čelnici nekompetentni za komunikaciju s globaliziranim svijetom, jer su i sami isto tako nekompentni. To je nama naša borba dala. A, kao što vidite, od politike do alergije na jaja ili rižu, samo su dva laka koraka.

nataša

08.05.2006. 21:57

h v a l a !!!