Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


bolesna beba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lamy

31.03.2010. 00:55

Poštovanje!
Molim Vas Vaše mišljenje o sljedećim nalazima i ukoliko je to moguće preporuci kako da dalje djelujem, radi se o bebi od 20 mjeseci:
11.03. dobila je povišenu temperaturu u vrtiću i na pregledu dijagnosticirano joj je Angina lac. -bris grla na streptococcus je bio negativan. dobila je da popije zinat sedam dana.
Dan nakon ispijanja zinata, 19.03. ,znači 8 dana poslije, u vrtiću je dobila tem. 39. : na pregledu je sve bilo uredu, nalaz krvne slike također, tako da joj je dijagnoza bila viroza. međutim, perigenitalno crvenilo je bilo prisutno, kao i zelenkast iscjedak nakon čega joj je doktorica propisala još jedan zinat i kupku u hipermanganu.
međutim, 22.03. tri dana nakon toga temperatura je opet porasla na 38,7 a nalaz krvne slike je bio:
L 5, E 4, Hb 100, tromb 122., crp neg. nalaz urina je bio dobar. diferencijalna ks nije bila dobra ( nalazi su u njenom kartonu tako da ne znam tačno nazive ali pokušat ću što doslijednije prenijeti): monociti 0,10, limfociti 0,88 a seg.neg. 0.02.
u međuvremenu temp. je nestala i njoj je počeo curiti nosić i počela je kašljucati.
26.03. na pregledu jke sve bilo uredu, a krvna slika je sljedeća: L 6,8, E 4,13, Hb 102, Trom. 150. doktorica je propisala ferrum lek zbog željeza.
danas joj je temperatura bila 37, urađeni su joj leukociti 10,0 (dokt. je primijetila da joj ima slijevanje iz nosa niz zid ždrijela). s obzirom da je zelenkaste boje i s obzirom na leukocite, propisala joj je esbesul.
kakvo je Vaše stručno mišljenje na osnovu uvida u ove nalaze, te da li mi preporučujete da se urade još neki detaljniji nalazi koji bi mogli upotpuniti dijagnozu!
Hvala na Vašem vremenu!

Darko Richter, dr. med.

31.03.2010. 11:30

Moje je mišljenje da je dijete više patilo od odlazaka u ambulantu i brojnih pretraga, briseva i venepunkcija, nego od samih viroza, koje su, sve do jedne, bile viroze.
Niti jedan antibiotik niti Esbesul, ne mogu uništiti virus.