Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6637 | Broj poruka: 26420

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


candida


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

istipkov

30.08.2011. 16:55

Poštovanje,imam dijete koje već godinu dana ima candidu u stolici.sve je poćelo prošlog ljeta kad je imao jake bolove oko pupka tj. u tankom crijevu ,gdje se ustanovilo da ima campylobacter jejuni koji je izliječen sumamedom.nakon toga zbog svrbeža na anusu pio je par dana vermox bez da se vidilo dal su crvići ili ne što je bilo glupo.nakon toga mu je otekao zub pa mu je dr. prepisala cefalexin .prošlo je par tjedana kad su mu otekle žlijezde na vratu pa mu je njegova ped.pripisala ni više ni manj nego zynat.na anusu mu je naravno već izlazilo bjelilo ,uz sitne ulceracije ,jaka hiperemija.utvrdena je candida,provedena terapija diflucanom osam dana,započeta je bezmliječna djeta uz probiotik.aga mu je bila52.10 a iga 0.40 . kožni test neg.anus mu se zacijelio. candide alb. nije bilo da bi kad smo ponovno trebali mu napraviti nalaze candida je opet bila tu nalazi aga igg 54.00 a iga0.20 ukupni ige 12.8 ecp 29.6dr koja ga vodi j.opet je poćeo s diflucanom ,dala sam mu i homeo.pripravak candida yeast . prva st.je pokazala da nema candidu a druga da ima candidu sp.24.6 2011 smo mu opet izvadili krv pokazalo se da je igg još veći 67.60 ,ema nema reagensa a iga je 0.10 stolica jedna idrug candida sp. ne tuži se na nikakve bolove u stomaku.nema proljev ,kad pije probiotike ima skoro svaki dan stolicu.sada sam mu ja osobno uvela strogu anti can dijetu pije citrofi 2 puta po 7 kapi koliko i ima godina .za nekih dva tj.ćemo sve ponovo analizirat.dr.koja ga vodi je rekla ako bude i dalje imao candidu i nalazi kao do sada da bi ona napravila biopsiju tankog crijeva pa mene doktore zanima dali je to potrebno i što vi mislite o svemu ovom.unaprijed hvala.jako zabrinuta mama

Darko Richter, dr. med.

30.08.2011. 21:05

Ne mogu pohvatati konce. Kandida je inače normalni stanovnik crijeva. Pitanje je količine kandide.
Ako je ima previše, osim izbjegavanja natibiotika, te davanja Rojazola ili Nistatina - a što nije dobio, sve ostale mjere koje sam uspio u ovom vašem pismu identificirati,više štete, nego koriste. Poanajpače me buni davanje nekakvog preparata kandide, kada već ima kandidu.