Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


čvorić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ljilja

02.09.2005. 10:57

poštovana,
moja kćer uskoro puni 11 godina, od rođenja ima čvoriće na vratu i sa jedne i sa druge strane. U početku smo jako često vadili krv i sve pretrage vezane za krvnu sliku su u potpunom redu, sada to radim jednom godišnje i potpuno sam se rasteretila.Njen ljekar mi je na samom početku rekao da postoje djeca koja imaju izražene žlijezde a da to ne predstavlja nikakav problem tim prije sto je ona izrazito visoka i mršava i takav je tip.Kod nje sada već primjećujem promjene u smislu da odrasta i postaje djevojka , interesuje me da li da insistiram na nekim daljim pretragama ili da ostavim to tako kako jeste obzirom da se čvorići ne uvećavaju i ona ne osjeća apsolutno nikakav problem. Napominjem da nikada po ovom pitanju nijesmo otišli dalje od pedijatra jer on smatra da nema potrebe. da li je obični nalaz krvne slike dovoljan pokazatelj u ovom slučaju.
unaprijed zahvalna zabrinuta majka

prof. dr. sc. Ana Votava Raić

19.09.2005. 18:12

Cijenjena gospođo, dijelom ste i sami odgovorili na vlastito pitanje - Vaše dijete ima navedene promjene od rođenja, a to znači sada već 11 godina ! Drugim riječima, pedijatar je bio u pravu. Međutim, istina je i to da sve ono što na bilo koji način otstupa od uobičajenog treba kontrolirati (osobito ako opterećuje i "ne da mira"blunk, naročito u razvojnim periodima koji i sami čine velike promjene. Za sada je dovoljan uvid u krvnu sliku, nakon pregleda pedijatra.
Mnogo pozdrava uz ispriku što ste (zbog moje otsutnosti) dugo čekali na odgovor.