Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


escerihia coli


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

krunoslav

20.09.2005. 21:37

što je to, koliko dugo traje liječenje i koja su sredstva najbolja za izlječenje te bakterije. radi se o petogodišnjem djetetu.hvala

prof. dr. sc. Ana Votava Raić

21.09.2005. 19:08

Štovani gospodine, Vaše je pitanje nepotpuno, no pretpostavljam da se odnosi na bakteriju zvanu Escherichia coli. Ta je bakterija normalni stanovnik crijeva i samo neke njene vrste i pod određenim okolnostima uzrokuju bolest probavnog sustava (proljev). Međutim, E. coli često dovodi do upale mokraćnog sustava i to češće u djece (češće u ženske djece) nego u odraslih. Za liječenje- ako je potrebno -nužno je znati mnogo više nego što se vidi iz Vašeg pitanja. Npr. važni su parametri: da li se radi o tzv. asimptomatskom nalazu bez popratnih pojava ili drugih patoloških elemenata u urinu, opće stanje djeteta, tjelesna temperatura, smetnje kod mokrenja, nalaz urina u cijelosti, nalaz ponavljane analize urina, broj bakterija u ml urina itd.
Šaljem Vam srdačan pozdrav uz napomenu da ću rado odgovoriti ako ćete pitanje nadopuniti.