Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


jezik


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanja

12.09.2005. 13:47

Poštovani,
zanima me Vaše mišljenje o slijedećem:
moj sin ( 2,5 god) unatrag godine dana ima na lijevoj gornjoj strani jezika " krug " koji je obrubljen bijelkastim linijama a boja jezika u tom krugu je nešto tamnija od ostatka jezika. Kada smo to prvi puta primjetili otišli smo liječniku koji je rekao da to nije ništa i da nije potrebno nikakvo liječenje. Nismo nigdje našli nikakvo objašnjenje pa me zanima kakva su Vaša iskustva o tome? Inače, stanje " kruga " je promjenjivo; nekad je veći, nekad manji a bilo je i perioda kada ga uopće nije bilo i taman kada pomislimo da ga više nema, pojavi se opet.
Primjetili smo da dijete zna imati faze kada gura prst u usta, pa mislimo da možda ima veze s time. Nije nam se tužio da ga nešto smeta i inače je relativno zdrav.
Pozdrav Sanja

Dr. Darko Richter

12.09.2005. 17:07

Prema vašem opisu, najvjerojatnije je riječ o "geografskom jeziku", a on nema nikakvo posebno kliničko značenje, osim što ga treba poznavati da se ne prave posebne komplikacije. Kao i uvijek, odgovor je ograničen mojom impresijom na temelju vašeg opisa, pa vam za nj ne mogu 100% jamčiti.