Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


kapilari


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dijana

05.04.2006. 15:27

Postovani doktore,

dok je bila prehladjena nasoj je dvogodisnjoj kcerkici puknula kapilarica u oku. To se dogodilo vec nekoliko puta dosad. Zanima me, je li crvenilo u oku koje nalikuje puknucu kapilara kod odraslih, a koje prodje samo od sebe nakon nekoliko dana, opasno i je li potrebna nasa zabrinutost.

Unaprijed zahvaljujemo!
Zabrinuti roditelji

Dr. Darko Richter

05.04.2006. 19:24

Dok ne vidim, ne znam. Teško mi je pogađati što je to "što nalikuje puknuću kapilare u odrasloga". Da li je potrebna zabrinutost: zabrinutost nikada nije potrebna, to je uobičajeni diplomatski izraz, dok je u običnom životu potrebna odluka: jest ili nije patologija, a potom, ima li, ili nema, terapije. A da li jest, ili nije, promjena vrijedna pozornosti, odlučuje klijent. Tek kada je odlučio, dolazi k liječniku, a ovaj mu kaže: nema veze, ili, ima veze. Dakle, ako me pitatate, da li je nešto patologija, ja kažem: to ovisi o vama. englezi bi kratko rekli: REPHRASE YOUR QUESTION.