Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Noćni kašalj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tanja

13.04.2006. 09:33

Poštovani,
moj sin ima 19 mjeseci i protekle zime nekoliko puta je bio bolestan (upale sinusa, zadnje bronhitis prije mjesec dana). Tjedan dana nakon što se oporavio od zadnjeg bronhitisa počeo je ponovo kašljati, ali samo u snu. Preko dana je dobrog općeg stanja, ne djeluje bolesno, nema temperaturu ni začepljen nos. Noću čujem da mu iz nosa krklja, teže diše, i često kašlje. Kašalj započinje otprilike tri sata nakon što zaspi i nakon nekog vremena se smiri (ne traje cijelu noć). Nisam primijetila da bi mu se stanje pogoršavalo, nego se izmjenjuju noći s manje i više kašlja bez nekog pravila. Primijetila sam da tijekom dana često diše na usta, naročito ako je uzbuđen ili jako zaigran. Ne znam trebamo li tražiti specijalistički pregled (ako da, kod kojeg specijalista?), ili je sve to bezazleno i trebalo bi proći samo od sebe?

Dr. Darko Richter

13.04.2006. 13:21

Najprije mu treba dobro ispuhati nos prije spavanja, staviti malo Operil P kapi, ne duže od par dana, i vidjeti što se zbiva. Ako i dalje diše na usta, otići otorinolaringologu s idejom vegetacija, ili tzv. treće mandule.