Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


UZV mozga


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Snježana

11.04.2006. 23:34

Poštovani!
Rodila sam curicu sa 38 tj+5 dana. Porođajna težina: 2370g, bila je 5 dana u intenzivi. Rađen je UZV mozga: SEH lijevo ... koji na drugom UZV nakon 6 tj piše da ne treba više pratiti. Ali zanima me ovo:
"Interhemisferična pukotina smještena medijalno, proširena do 5,6 mm kao i okolni subarh.prostori".
Što to znači? Posljedice?

Hvala!
Snježana

Dr. Darko Richter

12.04.2006. 08:26

Na vašem mjestu, ja bih to upitao onoga koji je pretragu radio. Tj., hoću vam reći, i ja bih ga to pitao. A možda bih sve preskočio, jer to ne znači ništa. A zašto se onda ispisuje? Zato da bi laici imali što pitati i igrati se medicine. Uvijek kažem, nalazi nisu za laike. Pacijent treba pitati liječnika: doktore, što je sa mnom? A ne: imam li ovakvu ili onaku vinterhamisferičnu pukotinu? Zapitajte se najprije da li uopće znate što je interhemisferična pukotina. A liječnik, koji vam jer radio UZ, lijepo je rekao da je sve u redu, što je, da vam potvrdim kao malo informiraniji laik za neuropedijatriju, skoro revolucionarno kod nas, gdje se svi nalazi završavaju s nekom sumnjom i potrebom za novim kontrolnim pregledom. I vi opet nezadovoljni.