Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Plihovi po rukama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

gogimen

18.03.2010. 10:45

Bio sam kod vise doktora koji su mi jednostavno rekli da ima neka krema koja bi mi možda pomogla ali da mi to ne treba i da samo trebam da trpim. Problem je u ovome: Prije par godina osjetio sam neke promjene na sebi, koža je počela da me pecka i svrbi po rukama i glavi, zatim je svake godine bilo sve gore. Sada mi po rukama izlaze crveni mali plihovi, kao i u predijelu oko vrata i sve to me još i pecka i češe. To mi se dešava uvijek kada mi se nešto odjednom desi, kao naprimjer da se uplašim, uzbudim, iznerviram ali isto tako i kada se pokušam "opteretiti" (trčati, ili uopšte raditi bilo šta fizički). Taj problem nemam jedino ljeti kada su velike vrućine, ali mi zato koža počne dobijati fleke, za sada samo u predijelu vrata. Takođe sam osjetio da se i teže znojim. To sam primjetio kada sam otišao igrao košarke. Čim sam zaigrao pojavili su se plihovi koji su ubrzo nestali jer nisam stajao sa igrom, ali sam zato počeo cio da crvenim kao da gorim i nikako se nisam mogao oznojiti.
Nadam se da će te mi vi moći pomoći da saznam u čemu je problem i možda i kako da ga riješim jer mi ovo podosta smeta. Unaprijed Hvala.

Darko Richter, dr. med.

18.03.2010. 15:55

Mislim da biste pitanje trebali uputiti dermatologu, ima ovdje također forum dermatologije.