Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6638 | Broj poruka: 26421

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


pubertet


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ena

13.10.2004. 12:00

Poštovani doktore
Moja djevojčica ima 15 god.Sa 12 g.dobila je prvu mjesečnicu koja je ispočetka bila Uredna.Nakon jedne godine mjesečnice su postale neredovne(učestale)osjećala često slabost.S toga sam je odvela ginekologu koji je načinio ultrazvučni pregled koji je bio uredan.Odredio je diane 35 i to 3 mjeseca kako bi se mjesečnice uredovale.Nakon 1 mj.sve se uredovalo ali se nakon drugog mjeseca počela debljati 8 kg.i prestala je piti diane 35 nakon 3 mjeseca.Nakon jedne godine od prestanka terapije vratila se na normalnu kilažu 51 kg.160 visina.Sada su mjesečnice uredne svakih 28-30 dana,itraje 4 dana ali kaže da je uvijek umorna ,stolica je neuredna(izostaje ponekad i po pet dana ali nije "tvrda"blunku toku mjesečnice osjeća navale vrućine znojenje,slabost.dobila je na kilaži 4 kg sad ima 55.Inače drugih zdravstvenih problema nema.(nije blijeda,koža nije suha nema akni nego sitne bubuljice po čelu)Oprostite na ovako opširnom i pomalo konfuznom pitanju.U dilemi sam da li se radi o pubertetskim promjenama ili čega se najviše bojim da nije u pitanju smanjen rad štitne žlijezde(hipotireoza)zbog usporenog metabolizma.
S velikim poštovanjem i uvažavanjem.

Prof. dr. sc. Ana Votava Raić

15.10.2004. 20:14

Cijenjena gospođo,
godine Vaše kćeri osjetljiv su period u kojem, kako narod kaže, "hormoni divljaju"; često je i debljanje s naglim rastom ili bez njega. U pravilu u većine djece, vrijeme "sredi" probleme; ponekad, a to je dijelom slučaj i u Vašeg djeteta, mora intervenirati medicina. No, bez obzira na činjenicu da se vjerojatno radi o normalnim pojavama, u današnje je vrijeme uobičajeno da se i njih provjeri. Stoga, a i za Vaš mir, krenite (ponovno) kod ginekologa koji se bavi adolescentnim problemima, gdje ćete dobiti najbolji savjet, pa - po potrebi - i upućivanje na konzultaciju kod endokrinologa. Srdačno Vas pozdravljam.

matthew

26.08.2010. 22:40

Poštovani
Imam 15 godina, te sam visok 175 i imam 62kg.
Ovako imam povecane grudi(nadam se da ce se smanjit nakon nekog vremena,povecane su od 12godine)
Al stvar je u tome sto u zadnje vrijeme su me pocele peckat bradavice,tj. prvo me pocela peckati ljeva,pa obadvije bradavice.Peckaju me,tj. malo zabole samo ako ih lagano dodirnem,pa jeli to normalno?
I imam jos jedan problem sa penisom. Ispod glavića penisam imam jako puno kao nekakvih malih prištića,imam ih već duže vrijeme. Te kad mi je penis u spuštenom stanju glavić mi je nekako kako bi reko suh i naboran na jednom djelo(ne doslovno kao koza kod starijih ljudi nego malo), a kada imam erekciju,onda je malo manje naboran.
Pa evo puno vam hvala ako mi mozete odgovoriti.
S poštovanjem

Darko Richter, dr. med.

27.08.2010. 12:55

Ja tu bez pregleda ne bih bio u stanju dati odgovor, jer nemam niti približnu predodžbuu onoga što pokušavate opisati.

matthew

27.08.2010. 13:40

Znaci ispod glansa penisa imam puno kao nekakvih pristića,ja neznam jel to normalno.
I kad je u nije u erekciji onda mi je glans kao osusen i naboran,a kad imam erekciju onda je normalan glans samo na jednom djelu glansa,tj. doljnjem imam jos malo nabora i taj je dio malo drugacije boje.Sad jel to normalno.
Nadam se da ste razumjeli
S poštovanjem

Darko Richter, dr. med.

27.08.2010. 19:20

Mislim da se mi ne razumijemo. Bez pregleda ništa.