Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Sluz u stolici


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

SoaD123

21.03.2010. 21:20

Postovani molio bih vas za savijet.Ovako prosli tijedan prije nego sto sam se isa tusirati imao sam nagon da moram na wc,kad sam krenuo obavljati nuzdu primjetio sam da izbacujem samo nekakvu prozirnu sluz koja je malo pomijesana sa stolicom.Nije mi bilo jasno,otusirao sam se i otisao pojesti dvije zlicice divka kave jer sam mislio da je riječ o proljevu.Kad sam zaspao u noci oko 2 sata probudio me bol u trbuhu i gonilo me je na wc,opet sam izbacivao samo sluz,vratim se do kreveta i opet me goni na wc,i tako me gnjavilo nekih sat i pol,sjeo sam za kompjuter kako bi malo zaboravio na bol,i tako sam sve do jutra ostao sjediti za kompjuterom i zaboravio sam na bol.Ujutro sam isao na laganu dijetu,skuhao sam si caj i rizu na vodi i pojeo ju sa onom svom sluzi.Za veceru sam samo pio caj od sipka.Slijedeci dan jeo sam prezganu juhu i pio caj od sipka.Za veceru sam pojeo malo suhoh kruha(dvopeka).Slijedeci dan malo me je potjeralo na wc, stolica je bila mekana al niej bio proljev i opet je izlazilo malo sluzi koja je sad dobila malo crvene boje(shvatio sam da se radi o krvi).Slijedeci dan jeo sam palentu,nista posebno se nije događalo.Dosli smo i do petka kad mi je malo bilo muka kad sam se vratio iz skole,osjecao sam se malo umorno i kao da cu dobit temperatutu i popio sam lupocet i prespavao noc mirno.U subotu sam opet jeo palentu,doslo je oko 6 sati popodne kad me je poceo boliti trbuh otisao sam na wc stolica mi je bila normalna ali jako malo sam pokakao zbog slabog jedenja tijekom tijedna(drzao sam dijetu) i opet sam izbacio malo sluzi koja je sad bila malo gusca i opet je bila pomijesana sa malo crvene krvi.Trbuh me nije restajao boljete bolovi su bili u obliku nekakvog zarenja,bio sam budan do nekih 10 sati i onda sam uspio zaspati kojih 3 sata i opet sam se probudio u noci oko 1 sat poceo me opet trbuh boljeti i gledao sam tv do nekih 3 sata i prestalo me boljeti.Dosli smo do danasnjeg dana ujutro sam popio samo caj od sipka oko 12 me poceo malo boljeti trbuh i tako mi je cijeli dan lagano me boli i napet sam,malo iscrpljen,malo sam izgubio apetit,jeo sam malo kuhane piletine i kruha. Moze te li mi reci sto mi predlazete? Dali bi ta sluz mogla znaciti nesta jako ozbiljno?

Darko Richter, dr. med.

21.03.2010. 21:55

Koliko vam je godina?

SoaD123

21.03.2010. 23:05

16 god

Darko Richter, dr. med.

22.03.2010. 10:05

Ovo je slika jedne blage griže ili dizenterije, koja je po definiciji infektivni proljev. Preporučujem vam mirovanje, odnošenje uzorka stolice na bakteriološku obradu, te Sinersul 2×2 tbl. kroz 5 dana. Dalje dijeta, a to znači: ne masno, ne mliječno i ne šećerno, a obilno piti čaja sa saharinom. Kada dođe nalaz stolice, terapija se može modificirati ako nalaz tako kaže.

SoaD123

22.03.2010. 11:50

Bio sam danas kod svoje doktorice opce prakse,dala mi je uputnice za vađenje krvi,urina i uputnicu za pregled stolice.I sama je rekla da na prvi pogled nezna sta mi je ali moze biti puno toga,od virusnih i baketijskih upala do upala debelog crijeva.Svejedno hvala na odgovoru.