Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


spolovilo dječeka


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sanja

13.09.2005. 23:31

Poštovani, molim Vas za savjet, naime imam dječaka 8.g. od rođenja ima na spolovilu "spojenu "kožicu spolovila sa glansom.
Kada smo u nekoliko navrata pitali pedijatra za savjet, rečeno nam je da ne silimo ništa jer se počelo "odljuštivati" i da će samo ići do kraja.
Istina na nekoliko mjesta se kožica odlijepljuje no još se nije odvojila do kraja, za sada nemamo problema s time i voljela bih izbjeći invazivne zahvate da li mi možete dati savjet što je najpametnije?
Unaprijed Vam zahvaljujem, Sanja

Dr. Darko Richter

14.09.2005. 13:52

Kožica je uvijek spojena tzv. frenulumom, baš kao i jezik za dono usne šupljine. Ne zanm da li je samo to problem, jer to bi bilo normalno, a ako je malo čvršći ili kraći taj frenulum, može se prerezati, baš kao i onaj od jezika, kada dijete zbog toga ne izgovara slovo "r". Ali, ako je kožica slijepljena za površinu glasna, to bi mogao biti prvo higijenski problem, a onda možda i parcijalna fimoza, ali to bih mogao kazati tek kada bih pregledao vašeg sina. Inače, nikako da mi se neki tata obrati s ovim problemom, jer mislim da bi on puno bolje to mogao opisati. Ženski opisi toga su jednostavno neinformativni.