Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Stomacni problemi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tanja83

26.08.2010. 14:15

Moj sin ima 4 meseca, sa dva meseca je dobi proliv, nekada mu je stolica bila vodena a nekada je bila sluzava,prestane mu proliv na dva tri dana pa ponovo . Vadili smo rezultate svi rezultati su odlicni, u stolici nema ni jednu bakteriju , krvna slika mu je dobra. Vec dva meseca pije probiotik i nista bolje mu nije.Ima oko 3-4 stolice dnevno koje su vodene ili sluzave . Zbog proliva jos uvek nismo primili prvu vakcinu koja se prima sa dva meseca, a vec trebamo i drugu da primimo sa cetri meseca, beba se iskljucivo hrani majcinim mlekom.Dali sme da primi vakcinu i ako ima proliv?I kako da zaustavimo proliv?hvala vam puno

Darko Richter, dr. med.

26.08.2010. 19:25

Sve injekcijske mrtve vakcine smije primiti, proljev nimalo ne smeta. Osobito ne smeta kao dojenče uredno napreduje.
Meni, inače, jedva da što znače roditeljske dijagnoze tipa "proljev", "upala grla" itd., jer, u pravilu, roditelji o medicini nemaju pojma.
Možda meni to uopće ne bi bio proljev. Vi meni morate reći koliko je dijete teško, koja je bila porođajna težina, kako se hrani i koliko, te koliko ima stolica na dan/tjedan i kakve su boje, konzistencija i eventualnih primjesa.