Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6653 | Broj poruka: 26469

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


Uvećana limfna žlijezda


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mamadraja

22.03.2009. 11:40

Dječaku od 9 godina se pojavila (uvećala) limfna žlijezda na vratu, između zatioka i vrata i to samo na lijevoj strani (nije iza uha). Često ga boli grlo u zadnjih tri mjeseca, ali nije imao temperaturu u zadnje 4 godine. Za grlobolju je ponekad koristi septolete i to bi jednostavno prošlo. Doktor je rekao da su pluća b.o. i dao da se urade nalazi ASTO, CRP, Se, KKS. Molila bih vas da mi kažete šta bi moglo prouzročiti oticanje limfne žlijezde, ili bar šta njačešće uzrokuje, pošto nam doktor nije hti ništa reći, a nalazi su tek za par dana? Hvala unaprijed

Darko Richter, dr. med.

23.03.2009. 10:30

Infekcije ždrijela i ogrnjeg dišnog sustava.

mamadraja

24.03.2009. 23:20

Svi nalazi su u granicama normale, samo što sedimentacija malo odstupa, 24 (<14 normalno), ali je doktor rekao da je sve to uredu i da dijete treba pustiti na miru. Molila bih vas da mi odgovorite kolko vremena se može zadržati tako otečena limfna žlijezda?

Darko Richter, dr. med.

25.03.2009. 09:40

Pod uvjetom da nikada, ali nikada više niti jedna klica niti kličica ne dođe u njegovo ždrijelo ili nos, te bi žlijezde tamo mogle ostati do njegove smrti. Limfni čvorovi, su, naime, organ, kao i srce ili bubreg.

mamadraja

25.03.2009. 10:35

Hvala na simpatičnom odgovoru koji me je nasmijao, naravno da sam znala da je organ! Mislila sam kad se vraća na normalnu veličinu, ali to nema veze, pustiću dijete na miru kao što je i doktor rekao i trudiću se da se ne zamaram time. Hvala još jednom !