Alergije


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 929 | Broj poruka: 5367

Darko Richter, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Alergijska reakcija na usnama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

shelen

23.01.2014. 16:25

Poštovani,
po drugi put mi se javilo srvenilo praćeno jakim svrabeđom na uglovima usana. Ubrzo se proširi na čitavo područje oko usana i koža se suđi na uglovima, a iznura imam osjećaj naborane sluznice i natečene. Prvi put mi se javilo prije cca 18 mj i liječnik opšte prakse mi je dao kortikoseroide injekciju a onda i kremu koju sam koristila da ublažim reakciju. Time bi se sve smirilo. Tada mi je rečeno da je skupo i dugotrajno utvrditi uzrok i ostalo je na tome. U međvremenu sam ostala u drugom stanju i rodila prije 4 mjeseca. Ista reakcija se javila sada, nakon toliko vremena. Draže bi mi bilo da utvrdim uzrok nego da pasivno čekam reakcije.
Možete li mi dati bilo kakav savjet? Obratila bih se lijećniku ali ne znam ni koje specijalnosti treba da bude, ni kakvu kliniku da tražim, dermatologa ili alergologa?
Druga stvar je da dojim i da li kortikosteroidi idu uz dojenje ukoliko bi mi ih liječnik ponovo dao?

Srdačan pozdrav!

Darko Richter, dr. med.

23.01.2014. 23:20

Ne bih ovako znao što je, može biti i nešto reumatološki, a ne alergijska reakcija.
Koja je bila dijagnoza kada vas je onomadne liječnik tretirao injekcijom kortikosteroida?

shelen

20.04.2014. 11:55

Nikakvu dijagnozu nisam dobila. Samo objašnjenje da će od toga se smiriti ako je alergija u pitanju. I da je ispitivanje dugotrajno i skupo tako da je bolje da koristim kortikosteroidnu kremu kada se pojavi i to je to. Nekako nisam zadovoljna tim odgovorom i rado bih se bavila time ali ne znam odakle krenuti, pa vam se obraćam za savjet,

Darko Richter, dr. med.

22.04.2014. 22:20

Ne bih vam znao reći o čemu je riječ, prije no što se naprave alergološka ispitivanja. Može biti i tzv. kontaktna alergija na neki ruž ili sjajilo za usne.
Ako vas to smeta, idete na testiranje, a prije toga napravite dobar ispit savijesti i vidite što od onoga što lokalno koristite kao kozmetiku može biti u pitanju.