Rak dojke


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 1033 | Broj poruka: 4368

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Fibroadenom


Autor Poruka

tinatina

09.02.2014. 16:25

ne znam po kom sistemu radi ovaj sajt ali ova Katarina Antunac, dr. med. me jako nervira! skolnite je, molim vas ako hocete da vam sajt ima svrhu.... ako je tema FIBROADENOM, sto je BENIGNO, kako ona moze onda reci da nije podobna za tu temu?? sta ce onda ovde? sve sto zna da kaze jeste da se obratimo svom doktoru... jak mi forum... ustvari, ona je bezobrazna, jer kao onkolog moze da kaze nesto i na temu BENIGNIH promena, nego nece... nisam jos cula da postoje posebno onkolozi za maligne promene i onkolozi za benigne promene...

adnate

08.03.2014. 11:05

Postovana,
Imam 18 godina i nasli su mi u lihevoj dojci fibroadenom, radila sam punkciju dojke, fibroadenom je 1,2cm. Doktror preporucuje operacipni zahvat. da li je opasno i koliko se sanse da se on vrati? Hvala vam

Katarina Antunac, dr. med.

10.03.2014. 10:50

Postovana,
fibroadenom sam po sebi nije opasan ali ako liječnik preporučuje operativni zahvat, svakako ga poslušajte. S obzirom da se radi o zbilja malom tumoru, zahvat ne bi smio biti opasan.

milla27

30.06.2014. 11:00

pozdrav. utvrđen mi je fibroadenom uzv pregledom na desnoj dojci velicine 15*7mm pokretan, ostro ogranicen,horizontalno orijentiran i elastografiju sam pritom uradila i dobila score 2,4.. aksilarno bez limfadenopatije..doktorica je rekla da je sve u redu pri cemu mi je ipak rekla da obavim punkciju za svaki slucaj sto sam uradila. " U dobro celularnim razmazima puktata nađene su brojne mozaične prstolike i papilarne nakupine stanica zljezdanog epitela dijelom s izrazenim atipijama brojne gole jezgre obilje ruzicaste intercelularne supstance i stanice krvi. misljene - fibroadenom s atipijama". doktor kojem sam odnijela nalaze je rekao da on to nebi jos vadio, nego me uputio na core biopsiju za ph verifikaciju.. pa ce mi onda znati reci..u kojem slucaju ce mi ga vaditi, te kolika je sansa da je to mozda nesto zlocudno?

Katarina Antunac, dr. med.

30.06.2014. 14:30

Poštovana,
svakako napravite biopsiju. Odluka o operaciji će ovisiti o nalazu biopsije

milla27

01.07.2014. 14:35

Hvala Vam na odgovoru. zanima me kolike su sanse da je to mozda zlocudno? u tom slucaju bi me bilo strah raditi biopsiju, s obzirom da sam cula da su pri biopsiji moguce metastaze zlocudnih stanica, te me zanima jeli to istina?

Katarina Antunac, dr. med.

07.07.2014. 12:20

Poštovana,
čim Vam je preporučena biopsija, znači da postoji sumnja da je proces zloćudan te ju je potrebno otkloniti, razhasniti o čemu se zapravo radi. Nemojte se plašiti mogućnosti metastaza zloćudnih stanica pri biopsiji.

rosalita

09.07.2014. 09:20

milla27,
molim vas za odgovor kako je prošla biopsija pošto imam istu dijagnozu kao i vi, pa me zanima vaš ishod. Unaprijed zahvaljujem

milla27

15.07.2014. 14:30

potvrdjen je fibroadenom happy

milla27

15.07.2014. 14:30

evo nakon sve silne muke i cekanja( posebice s obzirom da ovdje nisam dobila nikakav konkretan odgovor na nijedno moje pitanje... ) da mi je doktor na biopsiji vec rekao da nema mjesti brizi da su to vecinom benigne promjene,bilo je upitno samo hocu ga vaditi ili ne.i da je 99 posto siguran da je fibroadenom s obzirom na sve prijasnje nalaze. dobila sam nalaz maloprije happy da je benigno!! phd je pokazao fibroadenom. nalaz phd-a umnozeno vezivo koje okruzuje i mjestimice komprimira kanalice oblozene pravilnim ili blago hiperplasticnim epitelom, zakljucak: fibroadenom happy))) samo kontrole svakih 6 mj.. inace moj doktor kod kojega sam isla na biospiju rekao je da je to 99 posto fibroadenom tako da nakon njegovih rijeci nisam ni sumnjala, bilo je samo upitno kakve su to atipije,ali bio je uvjeren da nesto zlocudno nije sigurno.uvijek se bolje posavjetuj sa doktorom kod kojeg odes jer ovdje na internetu se neces niti utjesiti s odgovorima , jos ces se samo preplasit. vjeruj mi. sretno, i javi kako je proslo!

rosalita

17.07.2014. 10:50

Hvala ti puno na odgovoru! jako si me utješilahappy
ja još čekam na konzultacije kod kirurga. taj dr prima pacijente jedan dan u tjednu, a ima gužvu, pa sam eto tek u 8. mj. naručena. I ja isto imam 27 god., tako da imamo identičan problemhappy

tina3001

08.08.2014. 11:25

Poštovanje,
imam 26 godina i početkom ove godine radila sam punkciju GLK desne dojke.Nalaz punkcije bio je atipična hiperplazija uz opis:U razmazima punktata nađeni eritrociti,manje nakupine stanica duktalnog epitela,povećane gole jezgre i po koja stanica duktalnog epitela blage anizocitoze i anizonukleoze,nježnih nukleola i srednje obilnih eozinofilnih citolazmi.Rečeno mi je da to nije ništa i da napravim kontrolu za 6 mjeseci.Međutim u međuvremenu se meni počela javljati tupa bol u dojci koja mi je prelazila na ruku,pa sam ponovno otišla kod doktora i za mjesec dana mi je napravljen UZV kojim je nađena tvorba od 8mm i to je ponovno punktirano(radi se o istoj dojci).Nalaz te punkcije je proliferacija uz opis:U razmazima punktata nađeni eritrociti,brojne gole jezgre,srednje obilne nakupine duktalnog epitela.rečeno mi je da napravim kontrolu za 8 mjeseci,ali ta ruka mene i dalje boli.Puno sam čitala forume na tu temu i kao laik sam zaključila da bi trebala potražiti drugo mišljenje jer se bojim za svoje zdravlje.Stoga Vas molim za Vaše cijenjeno mišljenje...
Unaprijed se zahvaljujem

Katarina Antunac, dr. med.

18.08.2014. 22:55

Poštovana,
atipična hiperplazija u nalazu punktata svakako zahtijeva praćenje. S obzirom na Vašu dob savjetovala bih Vam MR dojki te pregled kirurga koji se bavi bolestima dojke.

Dijanka

29.08.2014. 00:50

Poštovana,molim Vas za savjet. Imam 43 godine i ustanovljen mi je fibroadenom ( najvjerovatnije ) veličine 2cm u LD. Rađena je mamografija.Nekoliko ljekara koje sam konsultovala daju različita mišljenja. Na posljednjem UZ je uočena vaskularizacija u tkivu tumora. Ne znam da li je to uobičajeno za takav tip tumora. Hvala unaprijed.

Katarina Antunac, dr. med.

01.09.2014. 12:00

Poštovana,
fibroadenom je benigni tumor dojke koji ne postaje zloćudan, dakle sam po sebi nije opasan ali dostupnim dijagnostičkim metodama ne može se uvijek sa sigurnošću reći je li nešto fibroadenom ili nije.
Isto tako su i mišljenja o tomu treba li ga operirati ili samo pratiti različita. Ukoliko ćete biti mirniji, svakako se dogovorite za operacijski zahvat.