Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


"prišt" na dojci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sanelas

31.05.2014. 19:45

Poštovani!
Na desnoj dojci na položaju 8 sati mi se pojavio crveno ljubičasti "prištić" promjera nekoliko mm. To je bilo pred nekih 2 tjedna i nisam previše obraćala pozornost na njega jer mi se tako već znalo pojavljivati na dojkama i prošlo bi (jedino što bi ostala tamna fleka nakon što bi prošli). No, jučer navečer sam slučajno vidjela da se jaakooo rasplamsalo, crvenilo se proširilo na oko 5-6 cm promjera, vrh i okolo vrha je crveno ljubičasto i tvrdo. Okolo tog tvrdog je sve crveno u krug i jako ružno izgleda. Uplašena sam jako, bojim se da nije nešto zloćudno... Što bi moglo biti? Na ultrazvuku dojke sam bila pred mjesec dana i sve je u redu bilo.... Na dodir to onako malo boli, gotovo ništa, a ovako kao "cuka" tu i tamo.... Pomozite! Liječnik na hitnoj danas mi je prepisao Bivacy mast da mažem 7 dana ukoliko ne bude bolje da se javim svojoj doktorici. Nije baš djelovao kao da zna što je to.... Napisao je prištić, ali to zato što sam mu ja rekla da mislim da je to prištić....

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.06.2014. 13:30

Mislim da nema razloga za brigu, a kamoli da je riječ o nećem zločudnom. "Prišt" nije medicinski pojam, te Vam ne nogu reći o čemu je točno riječ.

Noemi123

14.02.2024. 22:10

Poštovani,
prije nekoliko tjedana mi se ispod lijeve dojke točno kod mjesta di prolazi žica od grudnjaka pojavila nekakva točkica boje kože. Ja sam to istisnula (znam, nisam trebala...) i izašlo je vani malo gnoja. Nakon toga se "prištić" zadebljao i postao je kao potkožni. Više manje se smirio i skoro skroz splasnuo međutim danas sam ugledala crnu točkicu na njemu i naravno istisnula to (opet, nisam trebala) te je opet izašlo malo gnoja nakon čega je taj prištić poljubičastio (vjerojatno jer je koža osjetljiva a ja sam to išla istiskivat). Međutim kad sam ga istisnula ponovno osjetila sam po prstima kao da sam nešto istisnula (kao da sam unutra "razbila" nešto) ali gnoja vani nije bilo a on je splasnuo i samo ostao tako ljubičast/plavkast. Molim Vas recite mi da li bi to moglo biti nešto opasno? Da li bih se trebala javiti svome liječniku da mi prepiše neku mast ili nešto? Znam da nisam smjela dirati, ali nisam razmišljala u tom trenutku. Na uzv sam bila prije cca 10-11 mjeseci u trudnoći, u međuvremenu sam rodila i nisam dojila. Idemo redovno na uzv svake godine i sve je u redu uvijek. Imam 26 godina.
Hvala unaprijed na odgovoru.

Krešimir Musa, dr. med.

09.03.2024. 11:45

Poštovana,
prema Vašem opisu mislim da nije ništa opasno, možda običan folikulitis (prištić). Ipak za točnu dijagnozu, odnosno utvrđivanje stanja trebate se javiti kod liječnika.