Pedijatrija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 6622 | Broj poruka: 26371

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

Poliklinika Salvea
Zagreb, Zagrebačka cesta 126


prevenar i infekt


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tiky_bec

26.02.2015. 13:15

Poštovani, prije deset dana sina od 14 mjeseci vodila sam na cijepljenje trećom (zadnjom) dozom Prevenara. Tada ga je doktorica odbila cijepiti budući da je u isto vrijeme starija sestrica imala virozu i temperaturu pa se doktorica bojala da nije možda i on u infektu a rekla je da je prilikom pregleda ustanovila da je malo prehlađen i da mu se slijeva u nosiću. Nakon 8 dana sin se ipak nije razbolio, samo je počeo malo kašljucati pa je doktorica rekla da ga dovedemo. Tada ga je preslušala i rekla da je ok pa ga je cijepila. Tu noć maleni je počeo puno jače kašljati te je drugo jutro dobio temperaturu koju već sad ima dva dana (spusti se sa paracetamolom ali se vrati). Imam dva pitanja:1) da li se je smio uopće cijepiti ukoliko je taj trenutak (eventualno) bio u infektu samo nije imao temperaturu, 2) da li cjepivo sada ima oslabljeno djelovanje?

Hvala unaprijed

Prof. dr. sc. Milivoj Jovančević, dr. med.

04.03.2015. 09:50

Prehlada i prisustvo blaže povišene tjelesne temperature nisu kontraindikacija za cijepljenje, ne očekuje se slabiji učinak cjepiva.