Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

jesam li trudna?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.05.2013. 17:10

Poštovana, izvlačite stvari iz konteksta i svaki slučaj tj. pitanje je za sebe.
Odgovorio sam vam nakon što sam pričitao vaše pitanje, što mislim o vašem slučaju.
Mješate obični sluz i predejakulat.
Ako vam kasni menstruacija koji dan vi slobodno napravite test i uvjerite se.
Pozdrav.

satine0

25.05.2013. 20:30

Doktore puno vam hvala na brzom odgovoru, umirili ste me.
Drugi post sam objavila prije no što sam vidjela vaš odgovor.

U svakom slučaju hvala na pomoći još jednom i srdačan pzdrav!

mica1

25.05.2013. 20:30

Kolika je mogucnost oplodnje predejakulatom?

25.05.2013. 22:45

Ovisi da li u njema ima dovoljno spermija za oplodnju.
To je individualno a niti vi ni ja to ne možemo znati.

mica1

26.05.2013. 05:10

ispričavam se ako sam već dosadna ali me jos zanima.. ako nešto može utjecati na količinu spermija u predejakulatu(npr. mokrenje ..) i da li je uopće moguće zatrudniti tijekom neplodnih dana ? ..još jednom hvala na odgovorima

26.05.2013. 13:55

Nije moguća trudnoća ako se doista radi o neplodnim danima naravno.

mockingbirdž

29.05.2013. 12:20

Poštovani,

Prije 3 mjeseca sam prestala piti kontracepcijske pilule Yaz. Prva menstruacija nakon toga mi je dosla na vrijeme, druga je kasnila 5 dana, a ova sad vec 2 sedmice. Svaki put sam imala zasticen odnos, osim zadnjeg dana prosle menstruacije, ali i tada sa prekinutim snosajem. Radila sam test prije 5 dana, ali u popodnevnim satima, s tim da prije toga otprilike 3 sata nisam mokrila, i bio je negativan. I prosli mjesec mi je bio dosta stresan zbog fakulteta. Imam li razloga za brigu?

29.05.2013. 17:10

Nemate jer je test negativan.

amii_w

30.05.2013. 02:40

Poštovani,
gotovo svaki mjesec imam očite znakove ovulacije, no ovaj mjesec su izostali.
Menstruaciju sam dobila 8.5. a zadnji spolni odnos sam imala 14.4. To je bio zaštićeni odnos u neplodnim danima.
Prije menstruacije sam imala bolne i napete grudi koje su splasnule odmah po dolasku menstruacije. Krvarenje je trajalo 3 dana i nije baš bilo jako obilno.
Je li moguće da je to bila lažna menstruacija ?
Puno Vam hvala.

30.05.2013. 12:25

Bila je normalna menstruacija. Svaki ciklus nije ovulacijski.

Mah197X

30.05.2013. 21:05

Poštovani unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru!

Partnerica i ja imali smo seks 30. svibnja, a posljednji period počeo joj je 23. svibnja, znači 7.-8. dan ciklusa (koji obično traje 30-ak dana). U jednom trenutku kondom je spao, a koliko mogu procjeniti jer nisam vidio već odmah opipao rukom, nije ostao u njoj, već je vrh bio izvan pa sam ga povukao. Kondom nije puknuo, a ja nisam svršio do tog trenutka, no u kondomu je bilo dosta pre-ejakulata. Budući se to često spominje kao važno, da spomenem kako sam prije toga posljednju ejakulaciju imao prije 14-15 sati i u međuvremenu sam više puta mokrio.
Imamo li razlog za zabrinutost?

Puno hvala na odgovoru happy

30.05.2013. 21:20

Nemate razloga za brigu.

Pravnica2010

30.05.2013. 23:30

Poštovani,
pijem kontracepcijske pilule yaz 8 mjeseci, redovito (dogodilo mi se 2 puta da nisam popila na vrijeme, ali sam ih naknadno popila po uputama), međutim
imala sam nezaštićen odnos sa dečkom 1.5. , ali sam dobila menstruaciju 3. odnosno 4.5.
Unazad 5 dana sam imala bol u jajnicima i sl, medutim jučer i danas ništa. Pa me samo zanima postoji li mogućnost trudnoće?
Unaprijed zahvaljujem!

satine0

30.05.2013. 23:35

Doktore ispričavam se što ponovno postavljam pitanja, no zanima me (opet) vaše mišljenje;

Još uvijek nisam dobila menstruaciju i trenutno mi je 34.dan ciklusa, u utorak ujutro (32.dan ciklusa) za svaki slučaj sam sa prvom jutarnjom mokraćom napravila 2 testa za trudnoću od kojih je jedan bio za "rano prepoznavanje" te se oba bila negativna. Je li bilo prerano za test ili to znači da mogu odahnuti? Inače se osjećam dobro, ništa me ne boli, nije mi zlo niti sam umorna no s druge strane nemam osjećaj kao da ću uskoro dobiti menstruaciju.

satine0

31.05.2013. 15:55

Doktore sinoć nakon poslanog pitanja sam dobila menstruaciju pa eto samo javljam da znate da ne trebate odgovarati, hvala još jednom.

Lijep pozdrav

31.05.2013. 20:50

Pravnica, ne postoji šansa.

31.05.2013. 20:50

Molim.

tereza05

04.06.2013. 19:10

Postovani,
prije par dana pisala san vam o tom kako sam imala nezasticeni spolni odnos 9 dan ciklusa medutim decko nije svriso u meni nego kako kaze vani, zadnju menstruaciju sam imala 11.05 a trebala bi je dobiti ovaj tjedan oko 08.06...kako sam bila nestrpljiva danas sam prvom jutarnjom mokracom napravila test clearblue za 30 kn i pokazao je samo jednu crticu sto bi znacilo da nisam trudna..sad me zanima koliko je to sigurno posto sam napravila 4 dana prije ocekivane menstruacije ali 16 dana od nezasticena odnosa....i dali da napravim novi iduci tjedan ako u ovom tjednu ne dobijem menstruaciju. Vec sam dosta dana napuhana ali mislim da imam problema sa zelucom ili to sve moze biti od nervoze? jucer sam i temp dobila ali prehlađena sam pa to moze biti i od toga,s tim da nisam nista popila da snizim temperaturu pa mi se cini da je imam i dalje, također me i glava danas malo boli al to sve moze biti zbog prehlade?? imam bplne grudi al mislim da mi je to uvijek tako pred menstruaciju ...oprostite na ponovnim pitanjima ali nestrpljiva sam i nervozna,bojim se da sam trudna a nebi voljela biti i nikad ovoliko nisam ocekivala mjesecnicu..nadam se uskoro odgovoru, hvala

04.06.2013. 23:05

Poštovana napravite test u vrijeme očekivane menstruacije a ne ranije.
Dakle za pet dana.

zabrinutasam20

12.06.2013. 22:20

Poštovani. Danas sam imala rizičan odnos snošaj je bio prekinut ali decko je ejakulirao po meni i strah me da je preko gacica uslu unutra. Prije tjedan dana dobila sam od ginekologice Logest pilule no nisam ih još počela piti čekam menstruaciju a problem je što neznam kad bi trebala dobiti menstruaciju jer imam policistican jajnik i ciklusi su mi jako razliciti menstruacije su mi bile 21.5, 29.4, 25.3.,3.3. i 27.1. pa neznam jesu li mi plodni dani. Zanima me ako postoji mogucnost trudnoce hoce li pilula kad je popijem sprjeciti oplodnju ili zbog tog odnosa mogu ranije popiti prvu pilulu da do trudnoce ne dode?

Nazad
1 ... 8 9 10 11 12 13 ... 28
Naprijed