Autor
|
Poruka
|
amii_w
|
05.05.2013. 03:05
Poštovani, već sam Vam se nedavno javila ali sad imam zabrinjavajuće simptome.
Zadnju menstruaciju sam dobila 6.4. odnose sam imala 13. i 14.4. Ciklusi mi traju 30-31 dan. Koristili smo kondome od početka do kraja odnosa, kasnije smo ih provjerili i nisu pukli. 22.4. su mi počeli očigledni znakovi ovulacije - bol u jajnicima i rastezljiv iscjedak i to je trajalo nekih 4 dana. No, već me nekoliko dana bole jajnici i donji dio leđa, grudi su mi također bolne i nabujale. Pročitala sam da su bolovi u jajnicima i bol u križima česti simptomi trudnoće. U velikoj sam panici, a opet s druge strane ne vidim kako je moguće da sam trudna kad sam imala zaštićene odnose totalno van plodnih dana...
Molila bih Vas za mišljenje. Puno hvala
|
Dream1
|
05.05.2013. 03:05
Postavani, imala sam nezasticen odnos sa deckom dok mi je trajala mentruacija, on je svrsio dva puta u mene. da li ima sanse da ostanem trudna. danas sam imala vrtoglavicu i osecam bolove ispod rebara.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
05.05.2013. 12:20
Ami, ako je zaista tako kao što ste opisali, dakako da nije riječ o trudnoći neg o pms-u.
|
|
05.05.2013. 12:20
Dream ne ako su vam ciklusi redoviti.
|
Endza
|
05.05.2013. 20:25
Pitanje: Nisam imala odnos sa deckom, ali dosla sam u dodir sa njegovim polnim organom. Bili smo potpuno bez odjece. Da li je moguca trudnoca, s obzirom da mi menstruacija kasni, a to se dogodilo prije 4 dana? Nije svrsio nijednom, ali cula sam da postoji tzv "sjemena tecnost" koju on ne moze da kontrolise...
|
|
05.05.2013. 21:05
Poštovana, nije moguća. Čitajte medicinske sajtove. Educirajte se.
|
tereza05
|
22.05.2013. 12:50
postovanje, ja imam jedan problem..naime ja i decko smo imali nezasticen odnos 9 dan ciklusa, to su neplodni dani znaci...zadnju menstruaciju sam imala 11.5 a odnos smo imali 19.5, al nismo imali kondom i on nije svrsio u mene vec van mene, sad me zanima da li postoji i dalje mogucnost da sam trudna iako mi je bio neplodan dan jer nisam ni sama sigurna u te neplodne dane i izracunavanja, posto se to desilo oko 2 ujutro jeli moguce onda da mi je to ipak bio plodan dan? uzasno mi je zao jer se nismo trebali upustiti u takvo sto kad se sad cijela grizem i tresem dok ne dobijem menstruaciju, i da danas znaci 3 dana od odnosa su prosla a ja osjecam neku napuhnutost zeluca i i osjecam kruljenje, i imam vjetrove pa sad neznam ni sama jeli to moze znaciti da sam trudna ili samo od nervoze mi se sve vise cini da umisljam....pomozite molim vas, jer sljedeca menstruacija mi treba doci tek 9.6...a inace mi ciklusi traju po 28 dana ja mislim....i zanima me da li ovulacija i kod trudnica i kod onih zena koje nisu trudne nastupa u isto vrijeme ili kod trudnica prije nastupa, ispricavam se na previse pitanja al nadam se da cete mi pomoci :/
|
|
22.05.2013. 23:45
Poštovani 9. dan već spada u plodne.
Ali ne trebate brinuti jer nije bilo ejakulacije u rodnici.
|
tereza05
|
23.05.2013. 11:45
racunajuci po plivinom kalendaru ispada da mi je neplodan dan pa mi sad nije jasno... mada znam da to nije sigurno al nadala sam se da je :/
i on nije svrsio u mene al cula sam da se moze zatrudniti od predejakulata pa zato...
|
tereza05
|
23.05.2013. 11:45
ali racunajuci po plivinom kalendaru ispada da je neplodan dan :/
|
kuca321
|
23.05.2013. 16:05
Poštovani! Imam policisticne jajnike i neredovite cikluse! Pila sam yaz zbog toga i prestala sam 17.4. kad je bila i zadnja menstruacija! u ovih mjesedec dana spolnog odnosa nije bilo! Medutim imala sam petting s deckom pri cemu je on ejakulirao po ruci! Proslo je 15-ak min i on je obrisao prste te su ti isti prsti nakon toga bili u mojoj vagini! 16.5. sam dobila smedi iscjedak tocnije tockice koje se pojave ugl. kad mokrim a 2 puta su bile i crvenkaste! Naime, taj iscjedak se jos uvijek pojavljuje i ja imam stalno bolove u donjem dijelu trbuha i leda koji su dosta jaci nego inace kad trebam dobit menstruaciju te bolne grudi! Da li postoji mogucnost trudnoce ili je ovaj iscjedakustvari menstruacija ili se radi o necem trecem? Unaprijed zahvaljujem
|
|
23.05.2013. 21:30
Tereza, ne unosite zabludu. Plodni dani računaju se na godišnjoj razini, te da se ne ponavljam pročitajte naše postove o tome.
Knauss, Ogino imate više autora. Pustite pričuvne kalendare. Ako niej došlo do ejakulacije, ne razumijem brigu.
|
|
23.05.2013. 21:45
Kuca 321 tim načinom niej moguće da ostanete trudni. Radi se vjerovatno o probojnom ili disfunkcijskom krvarenju zbog pcos-a.
|
maya0308
|
24.05.2013. 08:15
Imam 28 godina kontracepcijske pilule pocela sam piti s 21 (cijelo razdoblje pila sam ih bez pauze-diane 35).Prestala sam s uzimanjem istih krajem 2-og mjeseca te mjesecnicu dobila 2.3.2013,....sljedeća je došla 7.4Sljedeću do dana današnjeg nisam dobila.Imala sam jedan spolni odnos s prekinutim snošajem krajem trećeg mjeseca( nakon cega sam imala mjesecnicu ).Zanima me da li je moguće da sam trudna?Isto tako zanima me da li je eventualno normalno(ako je iskljućena trudnoća) da menga kasni s obzirom na prestanak uzimanja kontacepcija?
|
|
24.05.2013. 23:40
Ne radi se o trudnoći. Imali ste menstruaciju.
Koji je uzrok uzimanju Diana? Možda pcos?
Onda u tome treba tražiti uzrok izostanka. Dakle povratak na staro.
|
maya0308
|
25.05.2013. 11:55
Hvala na brzom odgovoru....mengu sam dobila tokom danasnjeg dana....diane 35 pocela uzimat zbog ciscenja tena...nastavila zbog kontracepcije....jer su mi odgovarale...nikakvih nuspojava nisam imala....inace ciklusi prije pocetka uzimanja bili su uedni....i uredni ginekoloski pregledi....nadam se da je to sve posljedica prilagodbe bez "suvišnih" hormona(ako to moze biti slucaj -niste odgovorili dali je moguce)....ubrzo cu na pregled da to i potvrdim...
S poštovanjem Maja....LJP
|
mica1
|
25.05.2013. 14:15
Zaboravila sam reći da mi je zadnja menstruacija bila prije 18 dana tj. 3 tjedna...tako da bi mi sada trebala doci ubrzo!
|
satine0
|
25.05.2013. 14:30
Poštovani,
6 godina sam uzimala yasmin te mi je prošli mjesec radi probojnog krvarenja i nakon učinjenog papa testa (koji je bio uredan) i ultrazvuka ginekolog savjetovao da napravim pauzu s pilulama na 2 mjeseca.
15.dan ciklusa imala sam odnos s dečkom bez prezervativa otrilike 3 minute nakon čega smo se ručno doveli do vrhunca te je on tako vani i svršio. Nakon toga smo svaki put koristili kondom te je također ejakulirao vani.
18.dan bradavice su mi postale strašno osjetljive, doslovno mi je bio problem spavati na njima koliko su osjetljive bile i to je trajalo 4-5 dana i nakon toga prestalo. Protekli tjedan na bradi su mi se pojavili prištići što se i inače događa prije menstruacije, jedino mi se čini kao da su sada u malo većem broju.
Trenutno mi je 29.dan ciklusa (na pilulama mi je ciklus bio između 27 i 29) i još uvijek nisam dobila menstruaciju.
Je li moguće da sam trudna? Može li se menstruacija "pošemeriti" nakon pilula i kad ju mogu očekivati?
Hvala vam neizmjerno na strupljenju i savjetima,
srdačan pozdrav
|
|
25.05.2013. 15:05
Satine. Ne radi se o trudnoći. Niste pod pilulama i već ste zaboravili kako je bez njih.
Dobit ćete za koji dan.
|
satine0
|
25.05.2013. 15:10
Samo da nadodam- pročitala sam da su jajnici prvi mjesec nakon prestanka uzimanja pilula "hiperstimulirani" te da je žena plodnija no inače što me iznenadilo, međutim pročitala sam na ovoj temi kako ste rekli jednoj djevojci koja je 2 godine pila pilule da ne vjerujete da je ostala trudna s obzirom na dug period uzimanja pilula?
Također bih vas molila da mi pojasnite sljedeće- primijetila sam da ste nekim djevojkama odgovarali neka naprave test za trudnoću ako se radi o prekinutom snošaju a drugoj ste rekli da ako nije došlo do ejakulacije da se ne treba brinuti? Je li moguće da nemaju svi muškarci preejakulat? Partner i ja smo u dugogodišnjoj vezi te prilikom ručnog zadovoljavanja nikada nisam primijetila "tekućinu" dok mi je kolegica rekla kako to primijeti kod svog partnera uvijek, da je osjećaj "vlažnosti" na penisu.
Ispričavam se što sam vas zasula pitanjima ali pun znači kada vam stručna osoba može odgovoriti.
Hvala unaprijed.
|