Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.03.2012. 23:25
Ako se ne pojavi kroz kojih 7 dana javite se ginekologu.
|
dino3636
|
23.03.2012. 22:15
Dobar dan..curi mi ima 18,godina i kasni menstruacija vec nekih 7 dana..inace ju ima redovitu uz par dana kasnjenja..no sad joj dosta vec kasni..uvijek koristimo kondom i nikada sex nezavršim erekcijom..svi simptomi menstruacije je imala..grudi ju ju boljele i stomak ju je jako boljeo..sad nas je strah da bi mogla biti trudna..molio bi za savijet..
Hvala vam..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.03.2012. 22:55
Ako je kondom ostao cijeli, uvijek prakticirate odnos s kondom nemate razloga za brigu radi trudnoće.
|
samo.anita
|
25.03.2012. 17:25
imam 16 godina..ii imam nepravilan menstruacijski ciklus.. .menstruacijski ciklus mi nekada traje 28 dana, a nekada 35 dana...zadnju menstruaciju sam imala 22.02. imala sam spolni odnos s deckom 10.03. uvijek koristimo kondome..al ovaj put na pocetku nismo.. al bio je suh ii nije niti ejakulirao dok je bio u meni jer je samo usao na kratko ii to je to.... ee sad mi kasni 3 dana.. pa sam se uplasila da sam trudna..da li je moguce da menga kasni zbog stresa.. jer imam problema doma.. zabrinuta sam i u iscekivanju.. molim brz odgovor ili ako je netko bio u slicnoj situaciji neka mi odovori...zahvaljujem..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.03.2012. 21:50
Napravite test jer su ciklusi neredoviti.
|
luna_lilith
|
27.03.2012. 09:00
Imam jedno pitanje koje me užasno muči zadnjih par dana...Dakle,inače mi mentruacija nije redovita,ciklus mi nije 28,već 30-33 dana. Posljednju menstruaciju sam imala 18.2., dva tjedna kasnije (dakle,u plodnim danima) imala sam neki smećkasti iscjedak koji je trajao par dana. Inače sam u vezi i ne koristimo kondome,već prekinuti snošaj. Menstruacija mi trenutno kasni 12 dana. Da li sam trudna? Trebam li se brinuti zbog smećkastog iscjedka? Što da radim dalje?
Nadam se skorom odgovoru!
Lijep pozdrav!
|
katsar
|
27.03.2012. 14:50
Lijep pozdrav!
Imam problem... imam 21 godinu i do sada sam uvijek imala redovit ciklus od 28/29 dana, osim kada sam ostala trudna. Rodila sam prije 11 mjeseci i nakon toga mi je ciklus opet bio redovan. Ali ovaj mjesec mi kasni 4 dana. Trebala sam dobiti 23.ozujka, danas je 27. ozujak i jos nisam dobila. Jucer sam napravila test koji je bio negativan ali ne znam mogu li se osloniti na rezultate testa s obzirom da sam uvijek imala redovitu menstruaciju i ne znam jesam li prerano napravila test. Prosli mjesec smo muz i ja dan nakon menstruacije imali odnos bez zastite i isli do kraja, svrsio je u mene. Nakon toga stalno smo koristili zastitu - kondome. Malo mi je ovaj mjesec bio stresan zbog faksa, ne znam kolike su sanse da sam trudna s obzirom na gore navedeno?
Unaprijed zahvaljujem!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.03.2012. 20:35
luna_lilih Napravite test.
katsar Test bi pokazao tako da pričekajte još.
|
VanjaIgy
|
29.03.2012. 11:35
Pozdrav
Imam 20 godina, ciklus mi uvek traje oko 30-34 dana, Prosli mesec sam dobila 46-og dana, kasnilo mi je nekih 15 dana. Meni su inace bolne menstruacije i traju mi 7 dana, a prosli mesec sam imala samo 4 dana i to ne tako obilno. Sada mi opet kasni vec 11 dana, uradila sam test, ali je negativan... Nikad mi nije ovoliko kasnilo... Da li treba da posetim ginekologa ili ce se ciklus vratiti u normalu?
Unapred zahvalna
|
stela560
|
29.03.2012. 15:10
Poštovana doktorice Beljo, zamolila bih Vas za savjet.
koristila sam kontracepcijske tablete Logest skoro 3 godine. prošli mjesec sam ih prestala piti, sad je već prošlo 32 dana nakon prvog dana zadnje menstruacije, već nešto više od tjedan dana osjećam jaku bol u jajnicima i veliku osjetljivost grudiju, pogotovo u bradavicama, dobila sam i nekoliko prištića, imam sve simptome kao da ću ju dobiti, ali još nisam dobila, i već dva tjedna imam jak sirasti iscjedak koji me zabrinjava jer ga prije nisam imala. dva tjedna nakon prvog dana zadnje menstruacije, dakle 15 dan u ciklusu (ako računam ciklus od 28 dana kao što je bio kad sam pila logest) sam imala spolni odnos najprije s kondomom i nakon toga bez kondoma, s time da se dečko obrisao papirnatom maramicom nakon odnosa s kondomom, pa me zanima dal postoji mogućnost da sam trudna, jel možda na njemu ostalo spermija nakon prvog odnosa? taj drugi put je dečko samo par puta penetrirao u mene, dakle nije bio ni blizu ejakulacije, ejakulirao je 10 min nakon toga prilikom oralnog zadovoljavanja. brine me to što mi menstruacija kasni već 4 dana i što imam sve simptome kao da ću je dobiti ali ona nikako da dođe , pa me zanima jel to kašnjenje zbog prestanka uzimanja tableta ili iz gore navedenoga postoji mogućnost da sam trudna??? dal da pričekam možda će menstruacija doći ili da odmah posjetim ginekologa?
unaprijed puno hvala!!!!!
|
Eminaaa
|
29.03.2012. 20:05
Poštovana...Zadnju menstruaciju sam dobila 8.2. i trajala je do 15.2. Tu noć ( 15.02) sam spavala sa mužem,pukao nam je kondom i on je svršio u mene.Sutradan sam popila Vikelu.Nakon par dana pojavilo mi se malo smeckasto krvarenje i rtajalo je samo taj dan...Nakon toga nisam dobila menstruaciju,vec 2-3 dana glava i stomak me bole,zigaju..Buduci da sam vec mama,imam bebu koju dojim,nakon poroda dobila sam redovne menstruacije(5.12.,.5.1. i zadnju 8.2) nije mi jasno da li ovo gore navedeno (bolovi) bez obzra sto sam popila Vikelu ukazuju na trudnocu?
|
daree
|
29.03.2012. 20:40
E ovako ja sam curi penisom trljao malo macu i nisam svrsio e onda nakon nekog vremena svrsio sam joj po stomaku i malo je skliznilo i idoslo do vagine ali odma sam obrisao, a pritom moja cura je trudna i nakon toga joj je menstruacija kasnila 10 dana i kada je dosla trajal je 4 dana na pocetku vrlo mnogo a kasnije malo a obicno joj traje po 5-6 dana i sl mjesec je opet dobila redvno menstruacija kad je i trebala ali posle toga joj kasni evo vec 5 dana, Inace nekad nema redovnu menstruacija a jednom joj je kasnila i 25 dana i niej bila trudna.A sada ovaj mjesec ima jaku glavobolju pa e brine dali je moja cura trudna jer nismo radili test, a ako niej dali mi mozete reci uzrok oveih desevanja kod nje.UNAPRIJED HVALLA
|
daree
|
29.03.2012. 20:55
E ovako ja sam curi penisom trljao malo vaginu i nisam svrsio e onda nakon nekog vremena svrsio sam joj po stomaku i malo je skliznilo i doslo do vagine ali odma sam obrisao, a pritom moja cura je nevina i nakon toga joj je menstruacija kasnila 10 dana i kada je dosla trajal je 4 dana na pocetku vrlo mnogo a kasnije malo a obicno joj traje po 5-6 dana i sl mjesec je opet dobila redvno menstruacija kad je i trebala ali posle toga joj kasni evo vec 5 dana, Inace nekad nema redovnu menstruacija a jednom joj je kasnila i 25 dana i nije bila trudna.A sada ovaj mjesec ima jaku glavobolju pa me brine dali je moja cura trudna jer nismo radili test, a ako nije dali mi mozete reci uzrok ovih desevanja kod nje.UNAPRIJED HVALLA
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.03.2012. 15:25
Vanjalgy Ginekologu.
Eminnaaa Popili ste na vrijeme tako da možete biti mirni.
deree Napravite test.
|
daree
|
01.04.2012. 18:15
E pvako uradilismo test ali je bio negativan a cura mi i dalje nije dobila evo danas je vec 7 dan sta da radimo.Jer ona je inace NEvina a jendom joj je se desilo da je kasnila i 25 dana.U januaru je trebala dobiti 15.1 a dobila je 25.1 i trajala joj je 4 dana,a u februaru je dobila na vrijeme 25.2 i sve uredu,a ova sad evo vec joj kasni 7 dana.MOlim vas pomozite jer se bojimo da neboluje od cega
|
rema1510
|
02.04.2012. 15:20
Doktorice,
Imam jedan problem, nadam se da ćete mi moći odgovoriti na njega.
Ovako, ja i muž radimo na bebi od nove godine, do tada sam imala redovite menstruacije, možda malo produžene cikluse ali uvijek dođe, od kada radimo na bebi ciklus mi se skroz poremetio, zadnju M sam imala 07.01 i od tada ništa, test sam radila prije 2 tj. i pokazao je negativno. Moram napomenuti da sam bila na pregledu prije nego što smo počeli raditi na bebi i bilo je sve ok, PAPA u redu i pregled ok. Zbog svega toga mi je jako teško odrediti jesam li trudna ili je nešto drugo u pitanju. Molila bih vas za odgovor.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.04.2012. 00:05
daree Trebalo bi napraviti abdominalni ginekološki UZV da se vide jajnici.
rem1510 Predugo od zadnje mjesčnice javite se ginekologu.
|
chiquiquita7
|
03.04.2012. 10:35
Poštovana,
svake godine u ožujku mi se događa nešto čudno. Naime, ovo je već treća godina da mi se nakon ispitnog roka u veljači, kada mi je mjesečnica normalna (čak i ne kasni), idući mjesec pojavi neko čudno krvarenje. Doduše, ne kasni, točno je na dan (28. ili 29,), ali bude nekako čudna, slabija... Npr, ove je godine bila vrlo bolna, ne sjećam se kad je zadnji put bilo tako, i prva dva i pol dana je išla dosta obilno, tj. normalno, dok je ostala 3 išla doslovno na kapaljku i to uglavnom neka smećkasta krv, uz nekoliko crvenih kapljica. Po završetku mjesečnice u ožujku (dakle prije 15 dana) napravila sam Clear blue digitalni kućni test, ali ne na prvu jutarnju mokraću (i nisam ga držala okomito jer nisam mogla gledati u to i čekati) - bio je negativan. Inače imam stalnog partnera i redovne odnose, koristimo uvijek kondom uz prekinuti snošaj, zaista sam vrlo oprezna, ALI jednom se u naletu strasti dogodilo da smo imali dva odnosa za redom između kojih je partner promijenio kondom, ali nije oprao ruke nakon skidanja jednog i stavljanja drugog kondoma (što inače čini). U to su mi vrijeme bili plodni dani (taman sredina ciklusa). Je li moguće da nam se zalomila trudnoća?
Isti problem sam imala i godinu i dvije ranije - pazimo uvijek, ali baš ta mjesečnica u ožujku bude čudna i onda se ja sva uznemirim i napravim nekoliko testova čijim negativnim rezultatima ne vjerujem jer si nađem sve simptome trudnoće. Ići ću kod ginekologa idući tjedan, ali u konstantnoj sam brizi, ne mogu čekati.
Simptomi po kojima si detektiram trudnoću su pojava sitnih prištića po licu, vratu i leđima (doduše, u zadnja tri tjedan sam jela enormne količine čokolade i čokoladnih namaza - nije neka posebna želja, eto tako mi je došlo), tupa glavobolja i pospanost (neki kažu da je proljetni umor)... 17. i 18. dan ciklusa (od zadnje mjesečnice) bolio me desni jajnik (koji me često boli nakon ovulacije, nekad jednokratno, nekad nekoliko dana) i grudi (ne bradavice, već sam osjetila kako su mi žlijezde natekle, sve je bilo puno kvrga - ali je idući dan splasnulo). Provodim dane u traženju simptoma, umjesto da učim jer mi prethodi jako važan i zahtjevan ispit - možda je sve to i od potisnutog stresa.
Što vi mislite? Postoji li šansa da sam trudna?
Lp
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.04.2012. 23:40
Skoncentrirajte se na ispit , položite ga, jer trudnoće nema.))
|
M66
|
03.04.2012. 23:40
Pozdrav
Cura i ja smo imali seksualne odnose prije mjesec i pol dana.Imali smo 3 puta seksualne odnose i niti jedan put nisam ejakulirao u nju, dva puta sa kondomom i drugi dan jedanput bez ali nisam u nju!Nakon toga je dobila menstruaciju kad treba ali je imala samo 2 dana i slabo je krvarila.napravila je test trudnoce po uputama na pakovanju i ispao je negativan!i sad treba dobit opet menstruaciju i kasni joj 1 dan!dali je moguce da je trudna???i da unazad mjesec dana je bila pod stresom zbog faksa i drugih stvari!!!
hvala!
|